22. veljače 2019.

ZAVRŠILO 25. NATJECANJE MLADI VIRTUOZI 2019.

Glazbena škola Pavla Markovca uspješno je organizirala 25. međunarodno natjecanje MLADI VIRTUOZI, ZAGREB 2019., violina, koje je održano od 13. do 17. veljače 2019. godine za violiniste, Prijavilo se 57 natjecatelja iz Hrvatske i 11 zemalja iz inozemstva (Austrije/Japan, Bosne i Hercegovine, Italije, Litve, Mađarske, Njemačka, Poljske, Rusije, Slovenije i Ukrajine).

Natjecanje kao i Završni koncert održano je u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 12. Natjecanje u dvorani Stančić (439), a Podjela nagrada i koncert prvonagrađenih, u dvorani Blagoje Bersa, u nedjelju 17. veljače 2019. godine s početkom u 12 sati. Na Završnom koncertu nagrade po kategorijama uručio je predsjednik ocjenjivačkog suda profesor Vinko Fabris, dok je posebne nagrade Yamaha/Euro-Unit uručio profesor Lajos Földesi.

Pobjednici završnog natjecanja

Rezultati natjecanja po kategorijama, dostupni su u nastavku.

Yamaha i Euro-Unit već tradicionalno sponzoriraju ovo priznato međunarodno natjecanje. Upravo su ovakva natjecanja odraz dugogodišnje strasti prema glazbenom obrazovanju i podržavanju mladih glazbenika.