O nama

Uvijek kad je glazba u pitanju! Upravo je to slogan koji najbolje opisuje tvrtku Euro-Unit i našu dugogodišnju strast prema glazbi i glazbenim instrumentima. Još 1990. godine kada je osnovao tvrtku, generalni direktor gospodin Ivan Senčar imao je viziju o kompaniji koja će svakodnevno živjeti za glazbu i svojom kvalitetnom i raznovrsnom ponudom glazbenih instrumenata i opreme zadovoljiti potrebe profesionalnih glazbenika, učenika, studenata, ali i glazbenih entuzijasta, uz poznata imena poput Yamaha, Bösendorfer, Hohner, Beyerdynamic, QSC, FBT, Vic Firth, Gator, PRS Guitars, Line 6, Legere, Schilke, Henri Selmer, Buffet Group, Vandoren, Rotosound, Paiste, Tycoon, Ludwig i mnoge druge. Ubrzo nakon osnutka Euro-Unit postaje jedna od najpoznatijih tvrtki za distribuciju i prodaju glazbenih instrumenata i glazbene opreme u regiji. Kvaliteta, ISO certifikati, jamstvo osigurane kupnje, vlastiti servisni odjel, stručna podrška, redovita edukacija zaposlenika i naglasak na društveno odgovornom poslovanju, okosnica su poslovne politike tvrtke Euro-Unit na kojoj od osnutka inzistira njezin osnivač i generalni direktor.

Dugogodišnja suradnja s najpoznatijim svjetskim proizvođačima glazbenih instrumenata i opreme, ekskluzivni ugovori o generalnom zastupanju kao i mnogobrojni uspješno realizirani projekti, potvrda su da je Euro-Unit prepoznat kao ozbiljan i siguran poslovni partner na sve zahtjevnijem svjetskom tržištu. Upravo to dodatno potvrđuju mnogobrojne međunarodne prestižne nagrade koje je Euro-Unit osvojio u oštroj konkurenciji međunarodnih kompanija. Posebno se ponosimo što se na našim policama nalaze mnogobrojna međunarodna i domaća priznanja najvišeg ranga. Sva su ta priznanja potvrda ispravnosti naše poslovne politike i dokaz kako se uz ispravno postavljene temelje i prioritete poslovanja, može uspjeti bez obzira na poslovno okruženje u kojem se nalazite.

Neke od naših najprestižnijih nagrada:

2003. – Zlatna kuna HGK – Hrvatska gospodarska komora
2003. – Yamaha nagrada za najboljeg europskog distributera
2003. – WQC Star Award – Pariz
2003. – CROMA nagrada – hrvatski menadžer Ivan Senčar
2004. – Zlatna plaketa Općine Nedelišće
2004. – WQC Star Award – New York
2005. – 31. International Arch of Europe Award for Quality and Technology – Frankfurt
2005. – New Millennium Award – Madrid
2005. – Century International Quality Era Award – Ženeva
2006. – New Millenium Award – Pariz
2006. – Gator Outstanding Achievement Award – Los Angeles
2007. – Quality Crown – London
2007. – Yamaha nagrada za posebno postignuće u prodaji profesionalne audio opreme na EU tržištu
2008. – Internacional Star Award for Leadership in Quality – Pariz
2009. – Beyerdynamic European Award – Frankfurt
2009. – International Star Award for Quality – Ženeva
2009. – Index DOP-a HGK – Zagreb
2010. – Heroj recesije – Zagreb
2011. – Zlatni Index – Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj uz podršku Ureda UNDP-a u Hrvatskoj i AED-a
2012. – Zlatni index u kategorijama: Ulaganje u studentske udruge i studentske projekte, Stipendije studenata i Grand Prix Zlatnog indexa u kategoriji malih i srednjih poduzeća
2012. – The Bizz Award – nagrada Worldcob organizacije za sistem vodstva, kvalitetu roba i usluga, kreativnost menadžmenta, inovaciju i društveno odgovorno poslovanje
2013. – Zlatni Index – Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj uz podršku Ureda UNDP-a u Hrvatskoj i AED-a
2014. – Index DOP-a za 2013. godinu (nagrada za društveno odgovorno poslovanje u 2013. godini)
2014. – AAA certifikat zlatne bonitetne izvrsnosti za 2014. godinu (dodjeljuje Bisnode)
2015. – AAA certifikat zlatne bonitetne izvrsnosti za 2015. godinu (dodjeljuje Bisnode)
2016. – AAA certifikat zlatne bonitetne izvrsnosti za 2016. godinu (dodjeljuje Bisnode)
2017. – AAA certifikat zlatne bonitetne izvrsnosti za 2017. godinu (dodjeljuje Bisnode)

Kako bi našu ponudu i uslugu još više približiti željama i potrebama naših kupaca, Euro-Unit je redoviti gost i izlagač na domaćim i međunarodnim specijaliziranim sajmovima. Tako osiguravamo dobru informiranost o novitetima iz bogate ponude brandova koje zastupamo i prilagođavamo ponudu potrebama tržišta i naših kupaca. Besplatna dostava, odlična opskrbljenost robom na zalihi u vlastitom skladišnom prostoru i maloprodajnim centrima, prednosti su koje našim kupcima osiguravaju mogućnost da na licu mjesta isprobaju proizvod koji ih interesira, te da na osnovi osobnog iskustva steknu uvid o to što kupuju, a što je od presudne važnosti za ispravan odabir glazbenih instrumenata i opreme. Vlastiti servis tvrtke Euro-Unit ispunjava sve relevantne međunarodne certifikate i standarde, uz osiguranje originalnih rezervnih dijelova. Projektiranje, opremanje i održavanje unutarnjih i vanjskih prostora profesionalnim audio i konferencijskim sustavima, po sistemu “ključ u ruke”, uz osigurani servis i održavanje, dodatno zaokružuje našu ponudu i čini ju vrlo prepoznatljivom. Naše su garancije usklađene sa svim važećim zakonima država u kojima poslujemo. Iz naše ponude, također treba istaknuti uslugu najma glazbenih instrumenata i opreme, u prvom redu najam koncertnih klavira (Yamaha i Bösendorfer), najam stage opreme i razglasne opreme, te konferencijskog sustava.

Referentna lista naših poslovnih partnera i realiziranih projekata se kreće od radijskih i televizijskih kuća, gdje smo realizirali mnogobrojne projekte digitalizacije iz segmenta profesionalnog digitalnog i analognog audija, preko mnogobrojnih tonskih režija, glazbenih studija, škola, koncertnih i konferencijskih dvorana, hotela, crkvi, radijskih i televizijskih produkcija, kazališta, opremanja puhačkih i drugih orkestara kao i mnogobrojni drugi projekti. Uspješno smo realizirali mnoge domaće i međunarodne natječaje, te smo time na najbolji način pokazali stručnost i pouzdanost naše tvrtke, dok je konstantan rast udjela izvoza u našem poslovanju odličan pokazatelj za širenje prema zahtjevnom europskom tržištu.

U želji da pomogne društveno vrijedne i korisne projekte, Euro-Unit je tijekom godina bio sponzor mnogobrojnih vrhunskih kulturnih, sportskih, humanitarnih i drugih događanja, a i nadalje ćemo kroz društveno odgovorno poslovanje podržavati i nesebično pomagati mlade i talentirane glazbenike.

Na ovoj stranici ćete redovito moći pratiti novosti o našim aktivnostima i novitetima iz ponude glazbenih instrumenata i glazbene opreme.