14. travnja 2016.

Yamahini noviteti sa Musikmesse 2016.

Yamaha je i na ovogodišnjem Frankfurtskom Musikmesse predstavila mnogo novosti iz svojeg proizvodnog asortimana. Donosimo Vam naš izbor noviteta a ostale detalje potražite na: https://euro-unit.hr/index.php/webshop/yamaha-sajamski-noviteti

Pa krenimo redom:

Yamaha TransAcoustic gitare

Pored mnogih zanimljivih noviteta svojoj u ponudi,tvrtka Yamaha je u segmentu gitara predstavila revolucionarni novitet-TransAcoustic gitara.Radi se o već poznatim modelima akustičnih gitara L serije(LL-TA i LS-TA) koje u svom unutarnjem dijelu stražnje ploče, imaju instaliran aktivator koji reagira na vibriranje žica prilikom sviranja.On prenosi vibracije na unutrašnjost zvučne kutije gitare generirajući zvuk uz dva tipa efekta:reverb i chorus.Uz to,na bočnoj stranici se nalaze tri različita control switcha, dva su za  regulaciju količine efekta a treći je za aktivaciju(on/off) transacoustic funkcije a ujedno i master volume za glasnoću signala standardnog piezzo pickupa ako je gitara spojena na pojačalo ili razglas.

TransAcoustic gitare donose potpuno novo i fantastično iskustvo sviranja akustične gitare bez potrebe korištenja dodatnih vanjskih efekata,što je dosada bilo praktički nezamislivo.Yamaha je ovime još jednom pokazala novi način pomicanja granica u stvaranju i doživljavanju glazbe i muziciranja.

Recording custom bubnjevi – legenda ponovno u ponudi!

Dizajniran  od strane jednog od najvećih bubnjara Steve Gadd-a. Novosti su da je bubanj izrađen u potponusti od 6 slojeva 100% sjeverno američke breze sa rubom dosjeda opne od 30 stupnjeva prilagođenim zajedno sa hardwareom za dublje štimanje. Rezultat novih mjera su dublje frekvencije sa mnogo lakšim štimanjem sa zadržavanjem prepoznatljivog RC zvuka prilagodljivog svim stilovima I svim situacijama.

Po prvi puta u povijesti Yamaha Recording Custom doboši su dostupni u više metalnih verzija… messing, čelik I aluminij sa mjerama za sve stilove. Novi recording custom uključuje potpisnu mrežicu Steve Gadda za 10 spirala u verziji 14×5,5 za maksimalnu osjetljivost I što prirodniji ton te još veću dinamiku.

Bubanj koji je korišten u najviše snimanja u svijetu vratio se još bolji  uz neprikosnoven I često imitiran ali nikad iskopiran zvuk……uskoro u našem prodajnom centru

Nova Student serija flauta

Yamaha je predstavila nove modele flauta iz serije 200, 300 i 400. Profinjenim dizajnom, prekrasnim zvukom, pouzdanošću, napravljen je veliki korak naprijed naspram prijašnjim modelima. Sve serije i modeli odlikuju se nenadmašnom lakoćom dobivanje savršenog tona, a posebice visokih tonova koji su kristalno čisti. Novoj seriji uz sve nabrojano, poseban naglasak je stavljen na konstrukciju samog mehanizma koji svojom preciznošću omogućava lakše savladavanje tehnike kod svih uzrasta glazbenika. Također, u sasvim novi proizvodni proces nadodana je kvalitetnija vrsta materijala koji će Vaš instrument učiniti dugovječnijim i trajnijim. Sve ove novine Yamahin inžinjeri su odradili u suradnji sa profesorima, studentima, te prilagodili instrument prema njihovim željama.

Novi modeli su: