23. travnja 2018.

Ususret Blasmusikfest 2018.

9. međunarodni festival puhačkih orkestara “Mitteleuropa Blasmusikfest 2018” održat će se od 26. do 29. travnja 2018. godine u Opatiji. Cilj međunarodnog natjecanja je povećanje kvalitete amaterskog rada, razvijanje međusobne suradnje puhačkih orkestara i popularizacija puhačke glazbe u Hrvatskoj i regiji srednje Europe i šire. Orkestri će se natjecati u tri kategorije seniora (A, B, C) i dvije kategorije mladih (D i E) prema stupnju težine izvedbe.

Program festivala:

Svečani defile orkestara održat će se u Rijeci u petak (27. travnja) u 18 sati na riječkom korzu. Puhački orkestri sviraju pjesme po vlastitom izboru, potom će svi orkestri zajedno svirati tri skladbe (Radetzky marsch, Show Time (Abel Lex ) i lokalna pjesme.

Natjecateljski dio (u tri seniorske kategorije i dvije omladinske kategorije) održava se u subotu (28. travnja) u koncertnoj dvorani Drago Gervais u Opatiji, po završetku natjecanja u večernjim satima bit će proglašenje rezultata i dodjela nagrada i priznanja

Već tradicionalno, Euro-Unit i Yamaha su partneri međunarodnog festivala, budući da posljednjih godina zajedno radimo na popularizacija puhačke glazbe u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Posebna nagrada koju smo osigurali za natjecanje je Yamaha truba YTR2330.