3. lipnja 2019.

Ususret 33. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara

Susret hrvatskih puhačkih orkestara najveći je festival ovog tipa u Hrvatskoj koji tradicionalno okuplja od 15 do 20 puhačkih orkestara s više od 700 sudionika. Cilj Susreta je prikazati najvrjednija ostvarenja hrvatskih amaterskih puhačkih orkestara, stimulirati glazbeno stvaralaštvo te educirati i unaprijediti razinu glazbovanja stručnim savjetovanjem voditelja orkestara. Orkestri sudionici svoj nastup na Susretu moraju izboriti pobjedom na županijskim smotrama. Susret se odvija tijekom dva dana kroz natjecateljski i revijalni program u gradovima Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu, a nastupe orkestara vrednuje tročlano stručno povjerenstvo koje odlučuje o nagradama.

33. izdanje Susreta hrvatskih puhačkih orkestara bit će održano 8. i 9. lipnja 2019. u Novom Vinodolskom. Na Susretu će nastupiti orkestri A i C kategorije koncertnog programa koji svoj nastup moraju izboriti na županijskim smotrama.

Susret će biti ostvaren u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture (HSK), Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Novog Vinodolskog, a glavni glazbeni sponzori Euro-Unit i partneri Yamaha Music Europe, Buffet Crampon, Canorus i Lion Style osigurat će nagrade za najbolje ocijenjene orkestre u obje kategorije. Vidimo se u Novom Vinodolskom.