4. kolovoza 2016.

Upoznajte Yamaha Disklavier Enspire serije

Nedavno predstavljena osma generacija Yamaha Disklavier modela uz novi dizajn donosi i mnoga inovativna tehnološka rješenja. Disklavier ENSPIRE serija dostupna je u 3 glavne sistemske kategorije (CL, ST i PRO) i 14 modela počevši od pijanina visine 48″ , a završno sa koncertnim klavirima dužine 9′.

Instrumenti Disklavier ENSPIRE serije sadrže novo korisničko sučelje i mogućnost kontrole korištenjem bilo kojeg HTML5 kompatibilnog preglednika, odnosno, za kontrolu instrumenta više nije potrebna kontrolna jedinica kao što je to bio slučaj kod prijašnjih generacija već samo Apple iOS, Android, Mac ili PC uređaj. Kontrolna aplikacija jednostavna je i logična za uporabu te omogućuje direktan pristup datotekama sa 500 ugrađenih pjesama i više od 6000 izvedenih djela koja se direktno mogu preuzeti i pohraniti u instrument sa Yamaha MusicSoft internet stranice.

Uz Enspire modele standardno dolazi WPS Wi-Fi adapter za jednostavnije spajanje na kontrolnu aplikaciju putem bežične mreže.

Disklavier ENSPIRE ST i PRO modeli opremljeni su Yamaha Silent System tehnologijom i binauralnim semplovima CFX koncertnog klavira.

Neke od novijih funkcija obuhvaćaju PianoSoft Audio format, nove Premium Piano Radio kanale, novi visokokvalitetni digitalni tone generator i samokalibrirajući sistem za snimanje i reprodukciju.