30. travnja 2018.

U Opatiji uspješno završio 9. Blasmusikfest 2018

U subotu 28. travnja 2018. u Opatiji je završio 9. međunarodni festival puhačkih orkestara “Mitteleuropa Blasmusikfest 2018”. Orkestri su se natjecali u tri kategorije seniora (A, B, C) i dvije kategorije mladih (D i E) prema stupnju težine izvedbe. Cilj međunarodnog natjecanja je povećanje kvalitete amaterskog rada, razvijanje međusobne suradnje puhačkih orkestara i popularizacija puhačke glazbe u Hrvatskoj i regiji srednje Europe i šire.

Euro-Unit i Yamaha su i ove godine bili partneri i sponzori međunarodnog festivala, a za pobjednika iz A kategorije osigurali smo vrijednu nagradu Yamaha trubu YTR2330. 1. mjesto u A kategoriji osvojio je puhački orkestar Bauernkapelle Eberschwang iz Eberschwanga (Gornja Austrija), dok je drugo mjesto u toj istoj kategoriji pripao hrvatskim predstavnicima Limenoj Glazbi KUD-a Sv. Ana Rozga.

Zasluženu nagradu Yamaha trubu YTR2330 za osvojeno prvo mjesto, članovima Bauernkapelle Eberschwang orkestra uručio je predstavnik tvrtke Euro-Unit, g. Dalibor Novak.