18. studenoga 2015.

Predstavjlamo: Yamaha U1TA – Transacoustic

Na temeljima vrhunske Yamahine U1 serie pijanina,stigao nam je U1TA.

Možda nije poznato da je U1 jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji pijanino svih vremena.

U1 TA je silent piano sa dodatnim tehničkim dodacima koji omogućuju dodatno  uživanje i zabavu te raznovrsne interpretacije na klasičnom pianu koje  do sad nisu bile moguće. Osim što ima silent funkciju, višestruko korisnu za vježbanja i rad, te korištenje mehanike U1 dok svirate na slušalice,  sada ste u mogućnosti koristiti i ostale digitalne i tehničnke dodatke koje donosi nova serija.

U1TA donosi 14 raznih zvukova poput el.piana,stringsa ili orgulja koje možete koristiti uključivanjem digitalnog dijela pijanina. Blokiranjem rezonantnih žica u pijaninu zakretanjem srednje pedale u lijevo,dobijate mogućnost da svirate na mehanici od U1 dok zvuk dobijate preko slušalica. Sampl klavira je Yamaha-in CFX.

Tu silent funkciju možete koristiti, kako smo već napomenuli, za vježbanje.

Međutim, ako tražite nove ideje ili imate potrebu za novim zvukovima i kombinacijama zvukova, imate mogućnost kombiniranja akustičnog zvuka U1 pijanina sa nekim od samplova koje imate na izbor( pijanino + gudači i sl…)

U1TA nema nikakvih dodatnih zvučnika nego se za realizaciju zvuka koristi  prirodna akustika pijanina. Preko transduktora koji su postavljeni na unutarnju stranu ploče pijanina,vibracija se prenosi na rezonantu ploču pijanina, te se zvuk producira na isti način kao i kod akustičnog pijanina.

Prirodni zvuk pijanina  i zvukovi koji se proiciraju preko iste rezonante ploče se savršeno uklapaju, imaju i toplinu i akustičnu kvalitetu vrhunskog instrumenta. Taj doživlaj kod sviranja je neponovljiv.

U1 TA pruža i mogućnost da preko USB možete ubaciti i matrice sa ritmovima te svirati uz probrane ritmove iz svog repertoara.

U1TA ( transacoustic) je vrhunski i jedinstveni instrument koji kombinira digitalne mogućnosti sa akustičnom prirodom instrumenta, promjenjujući Yamaha-inu transacoustic tehnologiju, te na taj način nudi novu dimenziju doživljaja sviranja i performansi.TA tehnologija omogućava tako uživanje u toplini i apsolutno akustičnoj kvaliteti zvuka.

U svakom slučaju,bilo da ste učenik ili profesionalac,U1TA će svakako zadovoljiti sve vaše potrebe svojim digitalnim mogućnostima a i svakako vrhunskom izradom akustičnog dijela piana po Yamahinim standardima koji su u vrhu glazbenih instrumenata već godinama.

Pozivamo vas u našu poslovnicu Euro-Unit Classic Music Gallery u Frankopanskoj 24, Zagreb da isprobate i sami se uvjerite u kvalitete nove Yamaha serije pijanina U1TA Transacoustic.

napisao: Srečko Vignjević

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/3VviY3m8v4M” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>