9. travnja 2015.

Porečki tirando con pizzicato 2015.

6. Međunarodno natjecanje „Porečki tirando con pizzicato“ održano je od 27. i 28. ožujka 2015. godine u Poreču. Na natjecanju je sudjelovalo 106 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Češke koji su se natjecali u dvije discipline gitara i violina, što je novina od ove godine da smo natjecanje razvili uz gitare i s disciplinom violine.

Natjecatelje je ocjenjivao Ocjenjivački sud za gitaru u sastavu renomiranih glazbenika i pedagoga Xhevdet Sahatxhija, Marko Feri i Saša Dejanović, a za violinu u sastavu Čepulić Marija, Nenad Merle i Krunoslav Marić

Natjecanje je otvoreno koncertom Marka Feria i Marije Čepulić u petak, 27. ožujka 2015. godine u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Natjecanje je završeno svečanom dodjelom diploma natjecateljima, priznanja učiteljima, posebnim nagradama pobjednicima te Koncertom  laureata natjecanja.

Euro-Unit je sa svojim partnerom Thomastik Infeld Vienna podržao ovo kvalitetno natjecanje te su pobjednicima u svim kategorijama natjecanja podijeljene vrhunski kompleti žica ovog poznatog austrijskog proizvođača.