30. kolovoza 2019.

Piano Loop Festival 2019.

U Splitu se od 14. do 22. kolovoza 2019. održalo 6. izdanje Piano Loop Festivala. Etnografski muzej u Splitu je ugostio istaknute domaće i inozemne pijaniste, a to su: Marijan Đuzel, Wonmi Kim, Sergey Korolev, Grieg Pianoduo, Andrey Gugnin, Andreas Frölich i Lovre Marušić, dok su posljednje dva koncerta 21. i 22. kolovoza održani u Dioklecijanovim podrumima a nastupili su glasoviti Ivo Pogorelić te Kemal Gekić.

Posebnu pozornost publike izazvao je nastup svjetski poznatog pijaniste, maestra Ive Pogorelića, koji se u Split vratio nakon šest godina. Bez sumnje to je jedan od glazbenih događaja godine. Splitska publika je bila vidno oduševljena Pogorelićevim nastupom i odabirom kompozicija: Bachova Engleska suita, Chopinov Barcarolle i Preludij te Ravelova kompozicija Gaspard de la nuit.

Organizator Piano Projekt je svoj dio posla odradio bez prijekorno, kao i svake godine do sada. Euro-Unit je sa partnerom Yamaha Music Europe i ove godine bio glavni glazbeni sponzor, a za nastupe vrhunskih glazbenika ustupljena su dva Yamaha koncertna klavira C7 i CFX.