25. rujna 2014.

Piano Loop festival 2014.

Prvi pijanistički festival održao se u Splitu od 16.-20.08. u suradnji sa Udrugom Piano projekt i Muzejima Ivana Meštrovića-Galerijom Meštrović Split. Kroz 5 festivalskih dana recitale su održali renomirani armenski pijanist Ruben Dalibaltayan, argentinski pijanist, kompozitor i dirigent Eduardo Hubert i splitski pijanist s američkom adresom Kemal Gekić.

Tijekom festivala pijanisti su održavali seminare za mlade perspektivne pijaniste koji su svoje umijeće imali priliku predstaviti javnosti na prvom hrvatskom pijanističkom maratonu 16.08. Piano24.

Muzicirajući pod okriljem Meštrovićevih skulptura mladi su pijanisti izvodili djela svjetskog pijanističkog repertoara, a zajedno s japanskim polaznicima Ljetne škole Kemala Gekića na koncertu Univerzalni jezik glazbe predstavljali su djela hrvatske literature.

Festival je završio dodjelom nagrade najboljem mladom pijanistu nakon koncerta u Galeriji Meštrovići, a slijedio ga je Piano party 36 minutes improvisation, performans uz pijanista Mateja Meštrovića.

Osim što je ovaj festival okupino vrhunske pijaniste i predavače, on je o odlična promocija Republike Hrvatske te vrhunska dopuna turističkom sadržaju grada Splita.

Tvrtka EURO-UNIT sa partnerom YAMAHA preuzeli su generalno sponzorstvo ove hvale vrijedne glazbene manifestacije ustupivši organizatoru koncertni klavir Yamaha C7. Ovom nesebičnom potporom tvrtka Euro-Unit je još jednom potvrdila svoj status tvrtke sa visokim moralom kad je u pitanju društvena odgovornost odnosno nesebična potpora društvenoj zajednici.