20. travnja 2018.

Međunarodno natjecanje pijanista Jurica Murai 2018.

U Glazbenoj školi u Varaždinu će se od 23. do 28. travnja 2018. godine održati Međunarodno natjecanje pijanista Memorijal Jurica Murai i Murai Grand Prix. Međunarodno natjecanje pijanista podijeljeno je u dva dijela koja imenom hrvatskog pijanista, akademika Jurice Muraia i imenom organizatora, Glazbene škole u Varaždinu, čine veliku cjelinu.

Natjecanje se održava u baroknoj palači Erdödy u kojoj je sjedište glazbene škole. Sa svojom dugogodišnjom tradicijom djelovanja Glazbena škola u Varaždinu od 1828. godine promiče glazbeno obrazovanje te značajno obogaćuje kulturni život grada Varaždina. Međunarodna natjecanja koja organizira Glazbena škola u Varaždinu, predana su razvoju umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodne kulturne suradnje i razmjeni iskustava, te turističkoj promociji Varaždina, Varaždinske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

Posebnost ovogodišnjeg održavanja Međunarodno natjecanje pijanista – Memorijal Jurica Murai i Murai Grand Prix je ta što je riješ o programu u sklopu proslave 190 godina djelovanja Glazbene škole u Varaždinu.

Euro-Unit i partneri Yamaha, te Bösendorfer, glazbeni su sponzori, a za natjecanje ćemo i ove godine osigurati vrijednu nagradu Yamaha P-45 stage piano, a za vrhunski glazbeni doživljaj ustupiti koncertni klavir Yamaha CFX. Upravo će taj klavir omogućiti sudionicima natjecanja izvođenje skladbi na skupocjenom koncertnom instrumentu, baš kako to priliči međunarodnom natjecanju pijanista.

Jurica Murai 2018