28. srpnja 2020.

Jazz is back! – BP 2020

Srpanj je u Grožnjanu već tradicionalno mjesto okupljanja učenika, glazbenih mentora, glazbenika i zaljubljenika u glazbu, a sve u sklopu Ljetne jazz škole koja se ove godine održavala od 15. do 27. srpnja 2020., a ovogodišnji mentori su bili: Luis Bonilla (US), Lela Kaplowitz (HR), Dick Oatts (US), Joe Kaplowitz (HR/US), Alex Sipiagin (RUS), Goran Rukavina (HR) i Davor Dedić (HR).

Tijekom “Ljetne jazz škole” održao se već poznati međunarodni Jazz Festival “Jazz is Back! – BP 2020” gdje su studenti (pojedinačno i u grupama) nastupali u programu Festivala, te su dobili jedinstvenu priliku provoditi večeri slušajući starije kolege profesionalce.

21. “Jazz is Back! BP” festival krnuo je 14. srpnja 2020. Više ga ne krasi samo ime najdužeg hvatskog jazz festivala, već i najdužeg hrvatskog on-line jazz festivala. Program je počinjao svake večeri u 21.30 sati od 14. pa zaključno sa 27. srpnjem 2020. Koncerti su se održavati bez publike u koncertnoj dvorani Kaštel u Grožnjanu uz live streaming i tehničku podršku Euro-Unit-a.

Jazz is Back B.P. 2020. – program festivala:

14.07. Ethno Croatia

15.07. Big Band Pula & Branko Sterpin

16.07. FiloSofia

17.07. Grožnjan All Stars

18.07. The Cool Jazz Duo – Saša Nestorović i Veljko Glodić – promocija CD-a “Lydian Orbit”.

19.07. Mimika

20.07. Croatia Drum Camp concert & guests Aaron Their, Famoudou Don Moye and Karlheinz Miklin Jr.

21.07. Lela Kaplowitz & Grožnjan All Stars

22.07. Zagreb in Graz – The New Generation

23.07. Elvis Stanić Progressive Project Group

24.07. Soaring into Bird’s Centennial feat. Jack Cooper (Alto Sax) – Music by Charlie Parker

25.07. B.P. Evening: Jazz Continuo – Mario Mavrin, Primož Grašič, Vid Jamnik (JMI World Jazz Orchestra & Luis Bonilla)

26.07. JM International Music School FINALE

27.07. JM Jazz World Orchestra & Luis Bonilla

Pojekcija fotografija Davora Hrvoja također je bila sastavni dio ovogodišnjeg festivala.

Uspješna suradnja tvrtke Euro-Unit i organizatora Ljetne škole jazza i Jazz iz Back festivala HGM-a (Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu), nastavila se i ove godine. Već dugi niz godina Euro-Unit je generalni glazbeni sponzor festivala, te nas veseli činjenica da smo našim dugogodišnjim praćenjem ove jedinstvene glazbene manifestacije dali svoj doprinos razvoju jazza na ovim prostorima. Euro-Unit je i ove godine bio zadužena za kompletnu produkciju festivala, od razglasa, glazbenih instrumenata i kompletnu opremu za pozornicu.

Snimke nastupa u sklopu festivala Jazz is Back B.P. 2020. možete pogledati na službenom YouTube kanalu općine Grožnjan, OVDJE.

U nastavku pogledajte foto galeriju.