13. kolovoza 2018.

Grožnjan u znaku jazza

Istarski gradić Grožnjan je i ove godine bio središte jazza i zaljubljenika u jazz glazbu. Od 14. do 27 srpnja 2018. tradicionalni međunarodni Jazz festival, “Jazz is Back! BP”, ugostio je vrhunske glazbenike koji su kroz glazbu, koncerte i druženje širili pozitivnu energiju i zbog toga je bilo teško napustiti Grožnjan i Istru.

Svakako treba spomenuti “Ljetnu jazz školu” koja je održana od 13. do 28 srpnja 2018. uz mentore: Luis Bonilla (SAD), Thana Alexa Pavelić (HR/SAD), Vladimir Samardžić (RS), John Rilley (SAD), Elvis Stanić (HR), Hector Martignon (CU/SAD), a od 18. do 29. im se pridružio Karlheinz Miklin iz Austrije.

Idealno vrijeme za druženje i upijanje novih znanja bio je seminar za bubnjare “Croatia Drum Camp – goes jazz” održan od 21. do 28. srpnja 2018. uz poznate mentore: John Riley (SAD), Howard Curtis (A, SAD), Robby Ameen (SAD, CU), Trevor Tomkins (Velika Britanija) i Petar Ćurić (HR). Ovogodišnji kamp koji su vodili poznati svjetski bubnjari i profesori, sponzorski je podržao Euro-Unit zajedno s partnerima Yamaha, Paiste, Vic Firth i Lion Style.

Tradiciju podrške kvalitetnih glazbenih sadržaja, nastavila se i ove godine, jer smo zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom Yamahom bili glazbeni partneri festivala, dok je Euro-Unit opet bio zadužen za cijelu festivalsku produkciju, od razglasa, glazbenih instrumenata, te kompletne opreme na pozornici. Izuzetno smo ponosni da odličnu suradnju s organizatorima i na profesionalno odrađen posao.

Bilo je lijepo družiti se puna dva tjedna s vrhunskim glazbenicima i predivnom publikom, ali morali smo se rastati. No, uvijek je tu iduća godina, zato se opet vidimo u Grožnjanu, već idućeg ljeta.