1. srpnja 2014.

Fender Reclaimed Eastern Pine Telecaster ®

Fenderovo posebno izdanje Reclaimed Eastern Pine Telecaster izrazito rustikalnog izgleda i elegantnog šarma ima tijelo oblikovano od iskrčenog bora izvorno korištenog u 1868 .g. pri izgradnji mliječnih štala u maloj seoskoj zajednici kod jezera Odessa, Michigan.  Čvorovi, ogrebotine, udarci i druge anomalije u drvetu su netaknute i neskriveni, tako da ne postoje dvije identične gitare u ovom limitiranom izdanju.

Posebnost ove gitare dodatno naglašavaju tamni lak koji ističe ljepotu drveta, posebno tretiran hardver za dojam pohabanosti i ručno nauljeni rosewood vrat udobnog „modern-C“ profila. Gitara ima Texas Special™ single-coil neck pickup i Fender Custom Shop single-coil Broadcaster bridge pickup. Četverostruka preklopka omogućuje preklapanje pikapova u bridge/neck/parallel/series modovima.

Još vrijedi spomenuti „string through body“ most, Micro-Tilt™ podešavanje kuta vrata u odnosu na tijelo, laserski ugraviran Fender logo na glavi. Gitara se isporučuje sa tvrdim koferom, remenom, kablom i krpicom za poliranje. Ovo je prilika fenderoljupcima i kolekcionarima doći u posjed jednog jedinog primjerka ove prekrasne gitare, jedinstvene u Hrvatskoj!