19. lipnja 2019.

Euro-Unit dobio zahvalnicu općine Grožnjan

14. lipnja 2019. jer bio prekrasan dan za odlazak u predivno istarsko mjesto Grožnjan, grad umjetnika, a povod je bila 50. obljetnice djelovanja Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu. No to nije sve. Općinsko vijeće donijelo je odluku o dodjeli ovogodišnjih priznanja Općine Grožnjan, za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Općine i cijelog područja.

Tako su povelju Općine Grožnjan dobiti: Hrvatska glazbena mladež iz Zagreba, a zahvalnice profesori i svjetski poznati glazbenici koji održavaju ili su vodili razne tečajeve za mlade Luis Bonilla, Petar Ćurić, Igor Lešnik, Anđelko Krpan i Elvis Stanić. Isto priznanje dobile su i tvrtke koja su uključene u glazbene i pedagoške aktivnosti u Grožnjanu, Arhitektonski studio Penezić & Rogina iz Zagreba i Euro-Unit koji već više od 20 godina podržava i daje svoj doprinos događanjima kao što su: International Jazz festival “Jazz is Back! -BP”, JMI Summer Jazz School, JM Jazz World Orchestr i Croatia Drum Camp. Zahvalnice su također bile uručene donedavnom zaposleniku općinske uprave Ratku (Guerrino) Gorjanu, te poljoprivrednom proizvođaču iz Šaltarije Miroslavu Tuljaku. Nakon svečane sjednice i dodjele priznanja, uslijedilo je otkrivanje brončane ploče akademskog kipara Stjepana Divkovića u povodu jubileja MKC HGM, a zatim i koncert poznatog pijanista Vladimira Krpana koji je svojim tečajevima obilježio djelovanje HGM u Grožnjanu.

Izuzetno smo ponosni što se općina Grožnjan na svoju 50. obljetnicu djelovanja Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži odlučila odužiti priznanjem tvrtki Euro-Unit kao dugogodišnjem promicatelju glazbene kulture, partneru i prijatelju Grožnjana. Svakako treba napomenuti da je to ujedno i priznanje našim partnerima, a posebice partneru Yamaha s kojim ovaj projekat provodimo više od 20 godina. U ime tvrtke Euro-Unit, zahvalnicu je primio direktor g. Ivan Senčar.

Euro-Unit će i nadalje promicati i pomagati društveno vrijedne i korisne projekte.