21. svibnja 2019.

7. Pula Guitar Fest

U organizaciji Okud Istra, u Puli se od 18. do 19. svibnja 2019. godine održao 7. Pula Guitar Fest. Natjecanje se održavalo u osam kategorija, odnosno šest solističkih kategorija i dvije kategorije komorne glazbe za osnovnu i srednju školu. Sudjelovalo je oko 200 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, mentora te polaznika masterclassa na gitari.

Cjelokupno natjecanje se održavalo na Fakultetu za ekonomiju i turizam Dr. Mijo Mirković, a koncert solista na gitari Natana Zlodre i podjela pehara, diploma te nagrada sponzora (Euro-Unit i Savarez) pobjednicima subote, održala se 18.05. u Europskom centru za mir i razvoj UN-a, podjela pehara, diploma te nagrada sponzora pobjednicima nedjelje dodijelila se nakon zadnje kategorije koja se natjecala 19. svibnja 2019.

Natjecatelje su ocjenjivali poznati profesori gitare u sastavu: Antonio Rumenović, Vlade Brzović, Tamara Perc, Hrvoje Ton, Zrinko Jurić-Čivro, Moreno Vinceković, Ante Radnić, Slađana Čolović, Danko Jukić, Vladimir Šimunov, Tamara Katanica te Hrvoje Hleb.

Pored natjecanja paralelno se održavao i masterclasss koji su vodili Slađana Čolović te Antonio Rumenović. Glavni glazbeni partneri manifestacije su bili Euro-Unit i Savarez.