30. lipnja 2019.

50 godina vrhunske glazbe u Grožnjanu

JM International i HGM (Hrvatska glazbena mladež) sa zadovoljstvom Vas pozivaju na proslau 50 godina Međunarodnog kulturnog centra Glazbene mladeži u Grožnjanu!

Međunarodni festival jazza, “Jazz is Back! – BP” i ove će godine u Grožnjanu okupiti renomirane svjetske glazbenike, a trajat će od 14. do 29. srpnja 2019.

Ovogodišnja Ljetna Jazz škola (JMI Summer School) ima nevjerojatan raspon učitelja koji će pomoći da svoju glazbu prenesu na sljedeću razinu, uključujući Luis Bonilla (trombon – SAD / Kostarika), Lela Kaplowitz (glas – Hrvatska), John Riley (bubnjevi – SAD), Vladimir Samardžić (bas – Srbija), Elvis Stanić (gitara – Hrvatska), Joe Kaplowitz (glasovir – SAD), Alex Sipiagin (truba – Rusija), Goran Rukavina (bas – Hrvatska), Davor Dedić (glasovir – Hrvatska), Thana Alexa (Glas – Hrvatska / SAD) i Dick Oatts (Sax – SAD)!

Grožnjan će tijekom cijelog ljeta biti ispunjen bogatim programom dnevnih koncerata, radionica, izložbi, tečajeva, izložbi i umjetničkih studija. Tijekom godina Grožnjan je postao bogata tradicija gdje se susreću umjetnost i glazba, a upravo to će se dogoditi i ovog ljeta.

Ovdje su dvije najatraktivnija međunarodna događanja ovog ljeta i prilike za mlade glazbenike. Ljetna Jazz škola od 16. do 28. srpnja. Prijavite se ovdje.

Ako želite svoje bubnjarsko znanje dići na višu razinu, došli ste na pravo mjesto! Pridružite se Hrvatskom kampu za bubnjare – Croatia Drum Camp (od 21. do 28. srpnja 2019.) kako biste učili i živjeli s nekim od najboljih svjetskih bubnjara, među kojima su Horacio “El Negro” Hernandez (Kuba), Antonio Sanchez (SAD), John Riley (SAD), Famoudou Don Moye (SAD) i David Tull (SAD)! Za više informacija i prijavu kliknite ovdje.

U organizaciji JM International, JM Jazz World Orchestra okuplja neke od najperspektivnijih mladih jazz talenata na planeti i održat će se od 16. do 28. srpnja.

Kao i proteklih dvadesetak godina, tradicionalni glazbeni sponzori i partneri festivala su Euro-Unit i Yamaha. I ove će godine Euro-Unit biti zadužen za cijelu festivalsku produkciju, od razglasa, rasvjete, glazbenih instrumenata, te kompletne opreme na pozornici. Izuzetno smo ponosni na odličnu suradnju s organizatorima HGM-om (Hrvatskom glazbenom mladeži u Grožnjanu) i na profesionalno odrađen posao koji zajedničkim snagama odrađujemo svih ovih godina. Veseli nas ovogodišnje druženje u Istri i promicanje kvalitetne glazbe, zato osigurajte svoje mjesto i smještaj na vrijeme i vidimo se u Grožnjanu od 14 do 28. srpnja 2019.