7. listopada 2019.

44. izdanje Samoborske glazbene jeseni

44. izdanje Samoborske glazbene jeseni održalo se od 27. rujna do 6. listopada 2019. Najavljujući program 44. Samoborske glazbene jeseni, umjetnički ravnatelj Srećko Bradić istaknuo je: “Naša ideja o festivalskom ansamblu sa sjajnim hrvatskim glazbenicima ove godine dolazi do punog izražaja, a tijekom Festivala publici ćemo predstaviti renomirane svjetske i hrvatske glazbenike koji garantiraju vrhunsko muziciranje i ove jeseni u Samoboru”.

U 10 dana trajanja festivala ukupno je izvedeno 50 skladbi hrvatski i inozemnih skladatelja, uz dijelove arija iz opere Seviljski brijač. Nastupilo je gotovo 130 glazbenika, što solista i članova sastava, a što članova orkestara, a na festivalu su odsvirali ukupno više od 16 sati glazbe.

Valja izdvojiti nastupe Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem dirigenta Paola Paronija, Zagrebačkog kvarteta, Tria Eusebius, Camerata Bern, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca iz Rijeke i njihovu izvedbu Seviljskog brijača Gioacchina Rossinija, i dr. U sklopu Samoborske glazbene jeseni održalo se “16. međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić”.

Organizator Samoborske glazbene jeseni je Pučko otvoreno učilište Samobor, a glavni glazbeni sponzori su Euro-Unit i Yamaha Music Europe koji su osigurali vrhunski koncertni klavir Yamaha CFX.