10. svibnja 2019.

10. međunarodno natjecanje Poreč Fest 2019

Umjetnička škola Poreč je po deseti jubilarni put organizirala međunarodno gitarističko i violinističko natjecanje “Poreč Fest” koje se održalo od 2. do 5. svibnja 2019. godine na tri lokacije: u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč, Istarskoj sabornici i Kazalištu. Na ovogodišnjem Poreč Festu prijavilo se 135 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Natjecanje za solo violinu odvijalo se u 6 kategorija u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč tijekom cijelog petka, 3. svibnja i subote 4. svibnja. Natjecatelje je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih umjetnika i pedagoga: Nenad Merle (Hrvatska), Evgenia Epshtein (Izrael/Hrvatska), Krunoslav Marić (Hrvatska) i Anđelko Krpan (Hrvatska).

Natjecanje za disciplinu solo gitare u 6 kategorija odvijalo se u Istarskoj sabornici tijekom petka, 3. svibnja i subote 4. svibnja. Natjecanje je ocjenjivao respektabilni međunarodni ocjenjivački sud: Xhevdet Sahatxhija (Hrvatska), Maroje Brčić (Hrvatska), Alejandro Córdova (Mexico) i Saša Dejanović (Hrvatska), dok se natjecanje za komorne sastave u 2 kategorije odvijalo se Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč u nedjelju 5. svibnja, a ocjenjivao ga je zajednički, osmeročlani ocjenjivački sud za violine i gitare.

Euro-Unit je sa svojim partnerima Savarez i Corelli i ove godine sponzorirao natjecanja, te tako doprinosi obrazovanju mladih i perspektivnih glazbenika.