20. svibnja 2012.

Zlatni indeks – novo priznanje Euro-Unitu

Što više učinimo za studente tijekom njihova obrazovanja, to će više oni pridonositi hrvatskom društvu kad napuste školovanje, rečeno je na svečanosti dodjele nagrade Zlatni indeks 2010., nagrade koja je ove godine dodijeljena prvi put, a koju studentske udruge zagrebačkog Sveučilišta dodjeljuju tvrtkama za društveno odgovorno ponašanje u protekloj godini.

Zlatni indeks 2010. dodijelio je ukupno 13 nagrada u pet kategorija te posebnu nagradu žirija za dodatni trud i zalaganje za studentski život i Grand Prix, koji se dodjeljuje automatski onim tvrtkama koje su prikupile najveći broj nagrada.

U studentske su projekte najviše ulagale tvrtke Holcim Hrvatska, Hrvatska poštanska banka, te Coca Cola HBC Hrvatska.

Najveći broj stipendija podijelile su tvrtke Renoprom i INA, dok su u kategoriji Prakse dobitnici Ernst Young, Hrvatska poštanska banka i Ericsson Nikola Tesla.
U sudjelovanju na studentskim projektima u organizaciji studenata i studentskih udruga istakle su se Euro-Unit i Coca Cola HBC Hrvatska.

Misija studentske inicijative Zlatni indeks je nagraditi tvrtke i institucije za njihov rad i volju za sudjelovanjem i poboljšanjem studentskog života te poticati sve ostale da se priključe s ciljem razvoja što uspješnije komunikacije između gospodarstva i sveučilišta.

U projektu koji je trajao sedam mjeseci sudjelovalo je sedam studentskih udruga zagrebačkog Sveučilišta pod krovnom organizacijom studentske udruge eStudent. Prijavljeno je ukupno 27 kompanija, a za studente je prikupljeno ukupno 180 tisuća kuna, od čega je 90 posto sredstava isfinancirano kroz razna partnerstva, sponzorstva i donacije, istaknuto je na dodjeli.

Tvrtka Euro-Unit je jedina tvrtka iz kategorije malih i srednjih poduzeća koja je primila ovo priznanje. Nagrada Zlatni indeks je priznanje našeg dugogodišnjeg kontinuiranog rada u zajednici na raznim projektima od ekologije, sporta, kulture, oćuvanja narodne baštine i drugim. Društveno odgovorno ponašanje je ugrađeno u naše svakodnevno poslovanje i unatoč teškim ekonomskim prilikama u kojima poslujemo uvijek ćemo naći kako vremena tako i sredstava kako bi pomogli kvalitetne programe i projekte za dobrobit zajednice.“