23. kolovoza 2016.

Zavšio i ovogodišnji Jazz Is Back! BP

Od davne 1969. godine Grožnjan je svake godine domaćin međunarodnom jazz festivalu „Jazz is back – BP“.  Tako su i ove godine u Grožnjan stigli mnogobrojni mladi talentirani glazbenici kako bi pod stručnim vodstvom raznih predavača stekli nova znanja i na večernjim ih koncertima i uživo isprobali na pozornici. BP je imenu manifestacije dodan nakon smrti jednog od osnivaća ovog festivala, Boška Petrovića i na taj mu način odaje poštovanje za njegov nemjerljiv doprinos razvoju jazz kulture kod mladih.

Tvrtka Euro-Unit sa svojim partnerom Yamahom dugi niz godina pomaže ovaj hvale vrijedan međunarodni projekat HGM-a kako bi mladi glazbenici imali najbolje moguće uvijete za stjecanje novih znanja i iskustava. I ovogodišnji su večernji jazz koncerti bili ozvučeni Yamaha digitalnim razglasom u kombinaciji s Beyerdynamic mikrofonima, a sve su nadzirali naši stručni ton majstori. Da bi zvuk bio zaista profesionalan Euro-Unit je osigurao i kompletnu opremu za pozornicu. Yamaha bubnjevi, Orange bas i gitarska pojačala, klavijature, digitalni pijanino i ostalu opremu potrebnu izvođačima.

Osim mladih glazbenika koji su pohađali kamp za vrijeme trajanja „Jazz is back – BP“ na večernjim su koncertima nastupili i svjetski renomirani jazz glazbenici i orkestri koji su izrazili svoje zadovoljstvo kvalitetom live zvuka i kompletne produkcije festivala.

Mnogobrojni posjetitelji koncerata u prekrasnom Grožnjanu samo su zorna potvrda da postoji vjerna publika koja zna cijeniti vrhunske kulturne događaje.