13. travnja 2016.

Završeno 15. Međunarodno gudačko natjecanje Rudolf Matz

15. Međunarodno gudačko natjecanje Rudolf Matz koje je održano u organizaciji Hrvatskog društva gudačkih pedagoga i Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec održalo od 20. do 24. ožujka 2016.g. u Čakovcu.

Respektabilna je to glazbena manifestacija koja se održava bienalno, sa sudionicima iz čitavoga svijeta, te najuglednijim svjetskim i hrvatskim glazbenicima i glazbenim pedagozima kao članovima ocjenjivačkoga suda.

Ovo natjecanje, jedinstveno u nas i u svijetu svoju popularnost zahvaljuje specifičnim propozicijama – to je jedino natjecanje u Hrvatskoj koje  je namijenjeno violinistima, violistima, violončelistima i kontrabasistima koji se natječu u istoj konkurenciji, a nema ni dobnih kategorija, već je kategorizacija prema godinama učenja instrumenta.

Nastupilo je 68 kandidata iz 4 zemlje – Italije, Slovenije, Rusije i Hrvatske.

Euro-Unit je sa svojim partnerima Yamahom i Pirastrom osigurao i vrijedne nagrade za najbolje sudionike natjecanja, a najvrijednija nagrada, Yamaha violončelo je dodijeljeno odlukom ocjenjivačkog suda kao posebna nagrada glazbenoj školi koja je na natjecanju imala najuspješnije mlade violončeliste, a to je Glazbena škola Ivana Lukačića Šbenik.