16. lipnja 2015.

Završeni 29. Susreti puhačkih orkestara Hrvatske

13. i 14. lipnja 2015. u Novom Vinodolskom uspješno održan 29. Susret hrvatskih puhačkih orkestara pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Primorsko-goranske te generalnim sponzorstvom Euro-Unita, Yamaha Music Europe i Lion Stylea.

Na ovoj je manifestaciji od nacionalnog značenja nastupilo više od 700 glazbenika iz 17 orkestara u bogatom koncertnom programu natjecateljskog i revijalnog karaktera, koji je održan u Domu kulture u Novom Vinodolskom te na gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu.

Orkestri sudionici svoj su nastup na Susretu izborili pobjedom na županijskim natjecanjima koja su održana tijekom travnja i svibnja u 10 hrvatskih županija. U selekciji je nastupilo više od 1800 glazbenika. Prvog dana Susreta, 13. lipnja predstavili su se najbolji hrvatski puhački orkestri A kategorije koncertnog programa koji dolaze iz Belice, Požege, Dubravice, Mrzlog Polja i Varaždina i gosti iz Slovenije – Kulturno društvo Godba Zgornje Savinjske doline dok je u nedjeljnom programu,  14. lipnja nastupilo 11 orkestara unutar C kategorije koncertnog programa koji dolaze iz Brezničkog Huma, Ogulina, Kašine, Vrbovskog, Slavonskog Broda, Goričana, Daruvarskog Brestovca i Končanice, Đurđevca, Vrbovca, Sinja i Špičkovine.

Stručno povjerenstvo u sastavu: red. prof. Mladen Tarbuk  (predsjednik), Miro Saje, prof. i red. prof. Šime Vulelija donijelo je odluku o najuspješnijim orkestrima Susreta, kojima su ekskluzivni sponzori tvrtke EURO-UNIT, YAMAHA MUSIC EUROPE i LION STYLE već tradicionalno osigurali vrijedne nagrade u obliku vrhunskih instrumenata i glazbene opreme.

Nagrade 29. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara osvojili su:

A KATEGORIJA

1. nagrada (alt saksofon YAMAHA): 

Puhački orkestar Mrzlo Polje, Jurica Rukljić, dirigent

2. nagrada (klarinet YAMAHA):

Limena glazba KUD-a „Sv. Ana“ Rozga, Marko Bobičanec, dirigent

3. nagrada (notni stalak (LION STYLE):

Gradska glazba „Trenkovi Panduri“ Požega, Mirko Ćaćić, dirigent

 

C KATEGORIJA

1. nagrada bas bubanj YAMAHA: 

Puhački orkestar DVD-a Špičkovina, Ivan Kšenek, dirigent

2. nagrada truba YAMAHA:

Limena glazba Vrbovec, Josip Kapović, dirigent

3. nagrada notni stalak LION STYLE:

Puhački orkestar Goričan, Luka Dominik, dirigent

 

Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora osvojila je Limena glazba Belica za djelo “Cirkus na kraju grada” Tomislava Uhlika.

I 29. Susreti puhačkih orkestara Hrvatske još su jedno od događanja kojima svojim i angažmanom svojih partnera tvrtka Euro-Unit slavi 25 godina postojanja i 20 godina suradnje s Yamahom. Ovi su susreti u glavni razlog naše slavljeničke akcije 5x(25+5) za 25 tj. njezinog prvog dijela 1/5 BRASS UP! u kojoj sve do kraja lipnja imamo odlične popuste na puhačke instrumente i opremu od -25% + dodatnih -5% za članove Euro-Unit kluba.

Provjerite našu ponudu u Vama najbližem Euro-Unit prodajnom centru!