4. srpnja 2017.

Yamahine novosti predstavljene u Milanu

Euro-Unit je bio pozvan i nazočio je jedinstvenom Tools For #TomorrowsMusician eventu koji je u Milanu organizirala Yamaha, 28. lipnja 2017. Za predstavljanje novosti, Yamaha se na ovom događanju fokusirala na promociju najnovije serije BB bas gitara, modele: BBPro, BB200, BB400 i BB700, te na Line 6 Helix LT multiefekt pedalu, Line 6 pojačala i Variax Shuriken gitare, a sve kako bi inspirirali poznate glazbenike, ali i nove generacija gitarista i basista da stvore nešto novo i inovativno. Prezentaciju BB bas gitara upriličili su Chris Minh Doky, Miki Santamaria i Claus Fischer, dok je za Shuriken gitaru bio zadužen Steve “Stevic” Mackay, već poznati Shuriken brand ambasador. Osim odlične prezentacije gitara, oduševio nas je obilazak Red Bull mobilnog studija. Svi instrumenti i oprema predstavljena na pozornici, mogli su se isprobati nakon prezentacije, što smo naravno učinili. Nema potrebe naglašavati da se radi o vrhunskim instrumentima i glazbenoj opremi koja će zadovoljiti kako profesionalce, tako i amatere.

Tools For #TomorrowsMusician je završio u večernjim satima s odlično osmišljenim koncertom na kojem su nastupili: Billy Sheehan, Peter Hook & The Light, The Answer i Soren Andersen.

Drago nam je što smo bili pozvani na tako zanimljiv event, a Yamahi sve pohvale na organizaciji i predstavljenim novitetima. Vjerujemo kako su svi gosti nakon inspirativnog dana dobili nove ideje koje će pretočiti u nešto kreativno.