27. studenoga 2017.

Yamaha Rivage PM10 oduševila publiku na koncertu Petra Graše u zagrebačkoj Areni

Digitalna konzola Yamaha Rivage PM10  premijerno se predstavila hrvatskoj publici na koncertu Petra Graše u zagrebačkoj Areni u subotu 25. studenoga 2017. Bila je to do sada najveća i najzahtjevnija produkcija jednog hrvatskog izvođača u Areni.

Prezentacija u Euro-Unitu

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je Euro-Unit zaslužan za ekskluzivnu hrvatsku promociju Yamaha Rivage PM10 sistema, koji je prije koncerta bio predstavljen u Čakovcu u srijedu 22. studenoga 2017. u sjedištu tvrtke. Prezentaciju na kojoj su nazočili profesionalci i predstavnici hrvatskih i slovenskih rental kompanija, te predstavnici hrvatskih televizijskih kuća, vodili su vodili Pawel Zachanowicz (Yamaha product specialist) i Denis Fulir (Euro-Unit product specialist).

Koncertni spektakl godine u Areni

19.000 ljudi je više od dva sata plesalo i uživalo u spektaklu na kojem je Grašo proslavio 20 godina glazbene karijere. Pozitivne vibracije s koncerta će se još dugo pamtiti. Cijeli koncert je odrađen na visokom svjetskom nivou produkcije, što je naravno oduševilo publiku, prisutne profesionalne glazbenike koji su došli podržati kolegu, ali i mnoštvo inženjera zvuka i profesionalaca iz rental kompanija su bili oduševljeni zvukom i nisu skrivali razlog dolaska, a to je bilo premijerno predstavljanje Yamaha digitalne konzole Rivage PM10.

Petar Grašo se odlučio za Yamahu

Nakon što je Denis Fulir (product specialist tvrtke Euro-Unit i inženjer zvuka Petra Graše) predstavio sve pogodnosti i vrhunske mogućnosti koje Yamaha Rivage PM10 sistem nudi, Petar Grašo nije dvojio i odlučio je prihvatiti svjetski trend i nagovjestiti da je u Hrvatsku došlo vrijeme da se napravi ozbiljan zaokret i podigne ljestica produkcije zvuka na jednu višu razinu. Nakon što je dobiveno zeleno svijetlo, Euro-Unit je krenuo u realizaciju i po prvi puta omogućio korištenje Rivage PM10 sistema. Tako će Petar Grašo (i njegov produkcijski tim) ostati zabilježen kao prvi hrvatski glazbenik koji je napravio značajan iskorak i podignuo ljestvicu velikih produkcija i nastupa uživo.

Zagrebački koncert je opravdao i ispunio sva očekivanja za najbolji zvuk po kojem je Rivage PM10 itekako poznat, a koriste ga svjetska imena poput: Jamiroquai, José Carreras, Alan Parsons, Lynyrd Skynyrd, te mnogi drugi, ali i institucije kao što je legendarni Abbey Road Studio ili Royal Albert Hall u Londonu.

Prilikom posljednjeg posjeta sjedištu tvrtke Euro-Unit u Čakovcu, Grašo se oduševio našom ponudom Yamaha koncertnih klavira i digitalnih pijanina i zbog toga je za koncert odabrao koncertni klavir Yamaha CXF koji je dodatno ukrasio raskošnu pozornicu i uveličao glazbeni spektakl za pamćenje.

Kao što je Grašo napisao na svojoj Facebook stranici: “Ponekad slike govore više od riječi. NEOPISIVO!! Hvala mojoj publici što je ovu zagrebačku noć učinila nezaboravnom”, zato u nastavku pogledajte kako je to izgledalo u Zagrebu proteklog vikenda.

Fotografije s koncerta Mario Poje, Dino Ninković, Goran Perešin, i Euro-Unit arhiv.