13. lipnja 2016.

Yamaha FG180-50TH kolekcionarski primjerak

Prošlo je 50 godina od kada je Yamaha predstavila originalni model FG-180 koja je ubrzo postala prva ljubav za mnogobrojne glazbenike i entuzijaste.

Prekrasan ton s duhom koji je poslije definirao sve Yamahine akustične gitare. Godišnjica prekretnice koju Yamaha obilježava s modelom FG180-50TH u seriji od samo 180 primjeraka. Gornja ploča je od punog drveta smreke uparena s punim drvetom mahagonija na stranama. Također, dolazi s tvrdim koferom kako bi zaštitili svog ljubimca.

Interesantna priča je vezana za srce gitare, a to je crvena naljepnica u starinskom duhu na kojoj piše ime “Nippon Gakki”, Yamahino staro ime umjesto “Yamaha Corporation”. Logo na glavi gitare je također napisan u nekadašnjem formatu, a samo natpis “50-TH ANNIVERSARY” na poklopcu za šipku otkriva da je riječ o reizdanju poznatog modela.

Gitara je prošla poseban A.R.E. tretman koji gitari daje osebujan i kvalitetan ton s vintage osjećajem,  nenadmašan sustain te je u pravom smislu western folk gitara.

No najzanimljivija je činjenica da sve ovo navedeno, kvalitetan i minuciozan pristup izradi, posvećenost detaljima i vrhunskim materijalima, dolazi po vrlo pristupačnoj cijeni koju ne možete nadmašiti.

Ova gitara je zaista pravo kolekcionarsko izdanje koja će vas vratiti u vrijeme kad je počela vaša strast za glazbom.