30. srpnja 2014.

Yamaha Clavinova – u čemu je razlika?

Yamahina digitalna pijanina, poznatija kao Clavinova već dugi niz godina drže prvo mjesto po prodaji u svijetu zbog svoje vrhunske kvalitete izrade i pristupačne cijene. Najčešće ih kupuju učenici glazbenih škola i same glazbene škole zbog niskih troškova održavanja i vrhunskog zvuka, a razlike između pravih i Yamaha digitalnih pijanina iz serije u seriju su sve manje što omogućava izvođenje kvalitetne nastave na ovim jedinstvenim instrumentima.

 

 Zašto digitalni pijanino?

  1. Prije svega tu je kao razlog cijena digitalnih pijanina. Njihova je cijena niža od cijene klasičnih pijanina, no vrhunski modeli Clavinova cijenom su rame uz rame s akustičnim pijaninima.
  2. Troškovi održavanja digitalnih pijanina su daleko niži od klasičnih jer ona ne trebaju redovito štimanje (trošak od cca 600 kn godišnje)
  3. Jednostavnija manipulacija digitalnim pijaninom zbog daleko manje težine instrumenta. Digitalni pijanino bez problema mogu micati dvije odrasle osobe bez nekog napora.
  4. Mikroklima u kojoj se nalazi digitalni pijanino nema nikakvog utjecaja na zvuk digitalnog ovih instrumenata
  5. Dizajnom su uža i niža od klasičnih pijanina te tako zauzimaju manje prostora no klavijatura je normalne veličine što je izuzetno važno za učenike. Naravno ima modela koji svojim izgledom i dimenzijama prate akustična pijanina.
  6. Tu si i dva izlaza za slušalice tako da učenik može vježbati bez da smeta svoju okolinu (ili ona njega), a na drugi izlaz može učitelj kontrolirati vježbe koje izvodi učenik
  7. Sve Yamahine Clavinove imaju nožne pedale kao i klasična pijanina s istim funkcijama
  8. Clavinove imaju ugrađene metronome za vježbanje koji osim zvuka imaju i pulsirajuće led lampice za lakše vježbanje
  9. Također imaju ugrađene audio snimače tako da svoje vježbe učenici mogu snimiti i kasnije kontrolirati izvedbu ili ako žele mogu se okušati u komponiranju na jednostavan način. Neki modeli imaju ovaj sustav toliko razvijen da se može koristiti poput višekanalnog studija
  10. Yamaha Clavinove se mogu spojiti na računala, a onda se njihove mogućnosti proširuju zavisno od modela i programa koje koristite na računalu do potpuno profesionalne upotrebe za glazbenu produkciju gdje samo vaša kreativnost postavlja granice

 

 

Što je s klasičnim, akustičnim pijaninima?

Bez brige ? Kvalitetna klasična (akustična) pijanina su rezultati višestoljetnog razvoja i vrhunskog ručnog rada tima raznih obrtnika koji ih čine jedinstvenim i neponovljivim bez obzira na nevjerojatan napredak Yamahine tehnologije. Napominjemo, kvalitetna akustična pijanina jer i u tom se segmentu u zadnje vrijeme na tržištu nude razni čudni instrumenti sumnjivih proizvođača koji ni svojom niskom cijenom ne mogu opravdati svoje katastrofalne performanse.

Upamtite, jedino Yamaha proizvodi Clavinove. Sve ostalo su digitalna pijanina raznih proizvođača koji često namjerno zbunjuju kupce (Arius je serija Yamaha digitalnih pijanina, no na tržištu su se npr. pojavila Arius kineska digitalna pijanina upitne kvalitete). Osim zbunjivanja sličnim imenima i nazivanja digitalnih pijanina drugih proizvođača Clavinovama, također će vas uskratiti i za mnoštvo drugih tehničkih podataka po kojima su Clavinove daleko ispred konkurencije.

 

Razni forumi su prepuni manjkavih, nestručnih i prije svega vrlo subjektivnih ocjena i procjena, a nisu rijetki i slučajevi namjernog dezinformiranja. Razmislite, koliko vam treba da otvorite profil na forumu i postanete „stručnjak“ za neko područje. Najbolji je primjer trinaestogodišnjaka iz Amerike koji je dijelio „stručne“ medicinske savjete lakovjernima dok ga nisu raskrinkali.

Stoga vam predlažemo da osobno dođete u naše prodajne centre diljem Hrvatske i isprobate instrumente koje namjeravate kupiti. Povedite i profesore koji podučavaju vašu djecu, pa neka i oni provjere digitalni pjianino prije kupnje kako biste i vi i vaše dijete dobili najbolji mogući instrument za cijenu koju ćete izdvojiti, a mi ćemo se pobrinuti za stručan savjet, osigurati vrhunsku podršku u svakom pogledu kao i garanciju po europskim standardima uz osigurani certificirani servis s originalnim rezervnim dijelovima.

Imate li još pitanja slobodno nas kontaktirajte ili dođite u Vama najbliži Euro-Unit prodajni centar.

Provjerite bogatu ponudu Yamaha digitalnih pijanina ovdje.