24. lipnja 2018.

XVIII Svjetski kongres saksofonista u Zagrebu

XVIII Svjetski kongres saksofonista, Zagreb, 10. do 14. srpnja 2018.

Svjetski kongres saksofonista koji je prvi puta organiziran 1969. godine u Chicagu, a koji je održan i u Engleskoj, Škotskoj, Španjolskoj, Sloveniji, Francuskoj, Njemačkoj, Japanu, Tajlandu, Italiji i Kanadi, jedinstvena je prilika za susret vrhunskih glazbenih profesionalaca, studenata i amatera, saksofonista svih stilova i glazbenih izričaja od klasike i jazza do etna i world glazbe.

Kongres sudionicima omogućuje da se predstave kao solisti ili kao komorni glazbenici uz manje ansamble, duhačke, gudačke ili simfonijske orkestre, da kroz predavanja, prezentacije, razne radionice i diskusije s kolegama i prijateljima razmjene mišljenja i iskustva, a posebno da predstave i proizvedu nova djela suvremenih kompozitora skladana za saksofon. Uz glazbenike, kongresu prisustvuju i graditelji instrumenata, proizvođači saksofonističkog pribora, te distributeri i izdavači notnih izdanja i publikacija.

Posebna želja organizatora ovoga zagrebačkog kongresa saksofonista je da se osim u stručnim krugovima, kongres u što većoj mjeri odvija javno, da programi, bilo da se izvode na uobičajenim koncertnim pozornicama ili pak na mnogobrojnim nekonvencionalnim prostorima, postanu dio zagrebačke kulturne ljetne scene. Pojedini kongresni programi bit će ponuđeni organizatorima festivala i kulturnih događanja širom Hrvatske.

Poseban naglasak bit će na edukativnim programima za djecu i mlade saksofoniste, a Zagrebu će se dostojno predstavi kao domaćin XVIII svjetskog kongresa saksofonista.

Svjetski kongres saksofonista

Euro-Unit će u sklopu kongresa izlagati zajedno sa partnerima Henri Selmer, Buffet Crampon, Vandoren i D’Addario Woodwinds u prostorijama Muzičke Akademije Zagreb i u poznatom prostoru Scena F22 u Frankopanskoj 22. Za vrijeme najpoznatijeg svjetskog kongresa saksofonista, Euro-Unit music store Zagreb u Frankopanskoj 24 će nuditi akcijske cijene saksofona Canorus, Buffet Crampon, Yamaha, Henri Selmer i Keilwerth od 25% i više, dok će potrošni materijal svjetskih brandova također biti snižen: Vandoren (-30%), D’Addario (-30%), Legere (-20%), BG France (-30%) i K&M (-25%).

saksofon euro-unit frankopanska 24

Iskoristite jedinstvene akcijske cijene za vrijeme trajanja XVIII Svjetskog kongresa saksofonista od 10. do 14. srpnja 2018. i posjetite našu poslovnicu u Frankopanskoj 24 u Zagrebu gdje se nalazi bogata ponuda saksofona i potrošnog materijala.