28. travnja 2017.

Variax Shuriken, nova Line 6 dizajnerska gitara

Tvrtka LINE 6 je u gitarskom segmentu predstavila Variax Shuriken, koju je dizajnirao gitarist Steve “Stevic” MacKay iz benda Twelve Foot Ninja. Variax Shuriken nudi baritonsku duljinu ljestvice, naprednu Variax HD tehnologiju i novi oblik tijela, te jedinstven osjećaj prilikom sviranja instrumenta, čist ton i neusporedivu svestranost za studio i pozornicu. Variax Shuriken je prvi instrument ove tvrtke dizajniran u suradnji s umjetnikom kako bi stvorili istinski jedinstvenu, inovativnu i modernu gitaru. Ujedno, samim time ova gitara nudi jasan i fokusirani ton, kao i neusporedivu svestranost za bilo koji scenarij izvedbe.

S 27 inčnom duljinom baritonske ljestvice, Variax Shuriken pruža optimiziranu svirljivost za gitariste koji koriste deblje žice i tzv. “low tunings” štimove. Duljina proširene ljestvice omogućuje bolji i precizniji ton i radi zajedno s Variaxovim alternativnim tuniranjem kako bi gitaristi mogli svirati u bilo kojem podešavanju koje žele, bez obzira na napetost i osjećaj žica. To omogućava gitaristima da idu daleko izvan raspona bilo koje standardne 6-, 7- ili čak 8-žičane gitare.

Kao i sve gitare u obitelji Variax, Shuriken daje gitaristima brz pristup širokom rasponu gitara i alternativnih tuninga putem Variax HD tehnologije modeliranja. Modelima instrumenata i alternativnim podešavanjima možete pristupiti jednostavnim okretanjem gumba.Variax Shuriken može se koristiti uz bilo koji gitarsku opremu ali je u potpunosti optimiziran za upotrebu s Line 6 multiefektima, uključujući Helix, POD HD i Firehawk. Ova jedinstvena gitara će biti dostupna u našim music centrima i webshopu isključivo na zahtjev, budući da je Variax Shuriken dostupan u ograničenim količinama.