14. studenoga 2017.

Urushi, Japanski samurai rock u Hrvatskoj

Japanski rock bend Urushi koncertno se predstavio hrvatskoj publici u Puli 6. studenog 2017. i u Zagrebu 7. studenog 2017. Koncerte je podržalo Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i Euro-Unit.

Posebnost ovog peteročlanog japanskog rock benda jest što uz klasični rock instrumentarij (gitara, bas i bubanj) u svom sastavu imaju i tradicionalni japanski žičani instrument tsuragu-shamisen. Grupa Urushi osnovana je 2014. u Kansaiju, te nastupaju na raznim glazbenim festivalima širom Japana. Godine 2014. bend nastupa na bečkom Donauinselfestu, najvećem europskom festivalu na otvorenom. Članovi benda u Keisho Ohno (tsuragu-shamisen), Kazunori Koga (gitara), Mamoru Motooka (klavijature), Tsunetaka Takahashi (bas) i Akira Kobayashi (bubnjevi). Keisho Ohno počeo je svirati tsugaru-shamisen u dobi od 8 godina, a s 14 godina postaje službeni nasljednik shamisen škole Chikuzan Bushi. Od tada inspiriran raznim glazbenim žanrovima u Japanu i inozemstvu, neprekidno radi na kreiranju novih glazbenih izričaja i sa svojim bandom upoznaje svijet upoznali s posebnim oblikom “japanskog samurai rocka”.

Izuzetno nam je drago što smo s glazbenom opremom, između ostalog Yamaha P-45B Stage Piano, podržali ovaj itekako zanimljiv band i koncertno događanje.