8. srpnja 2024.

Richard Galliano & New York Tango Trio, uz support Yamaha Rivage PM7 i vrhunski ton majstori udovoljili kriterijima najizbirljivijih kritičara zvuka

Opatija je u subotu. 6. srpnja 2024. bila centar svih jazza događanja u Hrvatskoj. Na 24. Liburnia Jazz Festivalu legendarni francuski glazbenik Richard Galliano nastupio je u društvu Sebastiena Giniauxa (gitara i violončelo) i Diega Imberta (kontrabas), a posjetiteljima su priuštili, kako je Galliano i najavio “repertoar New Tanga i New Musetta jazzistički, svirajući svaki koncert na potpuno slobodan način, ponekad daleko od partiture, ali nikad daleko od duše skladatelja.”

Ovogodišnji jedinstveni koncert ostavio je publiku “bez teksta”, a virtuoz Galliano dobio još mnoge nove obožavatelje.

EURO-UNIT i Yamaha su bili glazbeni sponzori Liburnia Jazz Festivala, a poseban naglasak na uspješnu zajedničku suradnju s organizatorima bila je live promocija prestižnog Yamaha Rivage PM7 sistema koji je ovaj izvrstan glazbeni događaj podigao na još jednu višu razinu. Za vrhunski zvuk i doživljaj pobrinuli su se majstori tona Željko Posavec iz Euro-Unita i Remi Bourcereau za Richard Galliano New York Tango Trio. Sudeći prema kritičarima glazbe i zvuka, glazbenici i sound dobili su ocjenu “the best” 10/10. U nastavku možete pogledati fotogaleriju s koncerta.