26. kolovoza 2022.

RAB JAZZ FEST 2022. uz vrhunski glazbeni program!

U okrilju jednog od najljepših hrvatskih otoka, u naručju grada Raba koji je već godinama u samom vrhu turističkih odredišta, od 2. do 5. rujna 2022. održat će se Rab JAZZ Fest. Ovaj već renomirani festival kraj ljeta slavi uz velikane jazz glazbe i bogati glazbeni program.

Već sedmu godinu za redom otok Rab bit će domaćin ovom iznimnom kulturnom događaju, u kojem se zvuk mora spaja s melodijama vrhunskih glazbenika i osvaja rapske pjace, trgove i ulice, a ove godine koncerti će se odvijati na tri prekrasne lokacije – u ostacima crkve sv. Ivana Evanđelista, vrtu Gradske knjižnice te na pozornici Ljetnog kina. „Veselim se i jedva čekam da započne ovogodišnji Rab Jazz Festival. S velikim veseljem radili smo na odabiru programa, koji je i ove godine internacionalnog karaktera. Tijekom četiri dana, posjetitelji će moći uživati u zaista raznovrsnom sadržaju od klasičnih jazz kompozicija do raznih fusiona eksperimentalnog jazza i bluesa. Zaista jedva čekam da Rab živi glazbu ta četiri dana i da se na trgovima u gradu Rabu šire zvuci i note naših ovogodišnjih gostiju“ – izjavio je Bruno Mičetić, umjetnički direktor Rab Jazz Festa, uoči njegovog sedmog izdanja.

Koncerti počinju svaku večer u 20 sati, a u programu se nalazi ponešto za svakoga.

Ovogodišnji Rab jazz festival otvara Simone Gubbiotti, profesionalni jazz glazbenik koji nam dolazi iz Italije i koji će sa svojim triom promovirati nedavno objavljen album “Underdogs”. Nakon njega nastupa Doka Z Kaitner sa svojim fusion triom, hrvatski gitarist koji godinama surađuje sa svjetski etabliranim glazbenicima kao što su: Jon Lord, Ian Paice, Roger Glover, Bruce Dickinson, Voices of Rainbow te Concerto For Grooup and Orchestra.

Subotnja večer počinje nastupom vrsnog trubača Roberta Mikuljana i njegovog Quinteta koji će promovirati svoj album “Internal Walk”. Nakon njega nastupa Quartet Pavle Jovanovića, koji svira originalnu glazbu ukorijenjenu u jazzu s raznim utjecajima, od free jazza pa sve do metala.

U nedjelju će večer otvoriti Branko Bogunović Pif, legendarni zagrebački gitarist koji je ostavio neizbrisiv trag s mnogim ostvarenim suradnjama u povijesti glazbene scene ovih područja te koji već godinama njeguje finger style, a na festivalu će promovirati svoje originalne skladbe. Istu večer će nastupati i poznati riječki nagrađivani klavirski virtuoz Zvjezdan Ružić. Zvjezdan će predstaviti svoj projekt “Pianotron” i promovirat će svoj posljednji album “Inspiration”.

Zadnji dan festivala nastupit će slovenski pijanist svjetskog glasa koji u svojoj karijeri ima impozantne suradnje, pijanistički virtuoz Renato Chicco sa svojim triom te Jazz Orkestar Hrvatske Radio Televizije s Brunom Mičetićem kao gostom solistom.

Ovogodišnji koncerti održavaju se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab uz pokroviteljstvo Grada Raba te HUZIP-a, EURO-UNIT-a i Yamaha Music Europe.

Za nastupe smo osigurali vrhunske glazbene instrumente i opremu: komplet PA sistem Yamaha, 2 kompleta Yamaha Stage custom bubnjeva, bas pojačala Ampeg RB-110, Ampeg PF-800 + PF-410 HLF, gitarsko pojačalo Yamaha THR -10 II i Yamaha YDP-S51 digitalni pijanino.

Program festivala po danima:

02.09.2022.
Simone Gubbiotti trio (IT)
Doka Z Kaitner fusion group (Aus-Cro)

03.09.2022.
Pavle Jovanović Quartet (CRO)
Robert Mikuljan Quintet (CRO)

04.09.2022.
Branko Bogunović Pif (CRO)
Zvjezdan Ružić – Pianotron (CRO)

05.09.2022.
Renato Chicco trio (SLO)
Jazz orkestar HRT-a & Bruno Mičetić (CRO)