20. listopada 2015.

Prof. Sischka održao radionicu o Disklavieru

Yamaha i Euro-Unit su 16.10.2015. u prostorijama Muzičke akademije Zagreb za profesore i polaznike Akademije organizirala radionicu o Yamaha Disklvier tehnologiji.

Radionicu je vodio prof. Christoph Sischka redovni profesor na Hochschule Freiburg i Yamahin prezenter ali i priznati pijanista koji iza sebe ima izdanih više od 12 CD-a.

Polaznici su upoznali Yamahinu revolucionarnu Disclavier tehnologiju, njene mogućnosti u obrazovanju mladih glazbenika ali i vrhunsku reprodukciju snimljenih djela. Od snimanja vlastitih vježba kako biste kasnije pažljivo analizirali vlastitu izvedbu, reproduciranja tuđih snimljenih vježbi i koncerata do praćenje predavanja preko dvosmjernog audio/video linka. Ova tehnologija omogućava mladim glazbenicima da prate predavanja najpoznatijih svjetskih predavača bez potrebe za putovanje.

Yamaha Disklavier pijanina ne reproduciraju zvuk s CD-a. Oni na CD-u imaju upisane kompleksne informacije o dinamici, brzini batića, načinu pritiska pedala i sve ostale parametre koje ponavljaju u realnom vremenu na instrumenti pri čemu se dakako i tipke i pedale pomiču jednako kao što ih je koristio glazbenik koji je djelo snimio ili u slučaju spajanja preko interneta ponavljaju način sviranja pijaniste spojenog u link. Ova tehnologija omogućava i zajedničko muziciranje bez obzira na udaljenosti.