31. listopada 2014.

Prezentacija Yamaha digitalnih klavira

Poštovani,

 

Pozivamo Vas da nas posjetite u Arena Centru Zagreb s ulaza Slavonija i upoznate se s bogatim asortimanom Yamaha digitalnih pijanina – Clavinova.

U vremenu od 06. do 09. studenog 2014. godine naši će Vam prezentatori predstaviti najpopularnije modele vrhunskih digitalnih pijanina. Imat ćete mogućnost isprobavanja svih izloženih instrumenata, uživo možete čuti i doživjeti jedinstveni zvuk Yamaha digitalnih pijanina.

06. do 09. studenog 2014. – Arena Centar Zagreb

Yamahina digitalna pianina, poznatija kao Clavinove već dugi niz godina drže prvo mjesto po prodaji u svijetu zbog svoje vrhunske kvalitete izrade i pristupačne cijene. Najčešće ih kupuju učenici glazbenih škola i same glazbene škole zbog niskih troškova održavanja i vrhunskog zvuka, a razlike između pravih i Yamaha digitalnih pianina iz serije u seriju su sve manje što omogućava izvođenje kvalitetne nastave na ovim jedinstvenim instrumentima.

Zašto digitalni pianino?

 

  1. Prije svega tu je kao razlog cijena digitalnih pianina. Njihova je cijena niža od cijene klasičnih pianina, no vrhunski modeli Clavinova cijenom su rame uz rame sa akustičnim pianinima.
  2. Troškovi održavanja digitalnih pianina su daleko niži od klasičnih jer ona ne trebaju redovito štimanje (trošak od cca 600 kn godišnje)
  3. Jednostavnija manipulacija digitalnim pianinom zbog daleko manje težine instrumenta. Digitalni pianino bez problema mogu micati dvije odrasle osobe bez nekog napora.
  4. Mikroklima u kojoj se nalazi digitalni pianino nema nikakvog utjecaja na zvuk digitalnog ovih instrumenata
  5. Dizajnom su uža i niža od klasičnih pianina te tako zauzimaju manje prostora no klavijatura je normalne veličine što je izuzetno važno za učenike. Naravno ima modela koji svojim izgledom i dimenzijama prate akustična pianina.
  6. Tu si i dva izlaza za slušalice tako da učenik može vježbati bez da smeta svoju okolinu (ili ona njega), a na drugi izlaz može učitelj kontrolirati vježbe koje izvodi učenik
  7. Sve Yamahine Clavinove imaju nožne pedale kao i klasična pianina sa istim funkcijama
  8. Clavinove imaju ugrađene metronime za vježbanje koji osim zvuka imaju i pulsirajuće led lampice za lakše vježbanje
  9. Također imaju ugrađene audio snimače tako da svoje vježbe učenici mogu snimiti i kasnije kontrolirati izvedbu ili ako žele mogu se okušati u komponiranju na jednostavan način. Neki modeli imaju ovaj sustav toliko razvijen da se može koristiti poput višekanalnog studija
  10. Yamaha Clavinove se mogu spojiti na računala, a onda se njihove mogućnosti proširuju zavisno od modela i programa koje koristite na računalu do potpuno profesionalne upotrebe za glazbenu produkciju gdje samo vaša kreativnost postavlja granice

 

Što je s klasičnim, akustičnim pianinima?

Bez brige ? Kvalitetna klasična (akustična) pianina su rezultati višestoljetnog razvoja i vrhunskog ručnog rada tima raznih obrtnika koji ih čine jedinstvenim i neponovljivim bez obzira na nevjerojatan napredak Yamahine tehnologije. Napominjemo, kvalitetna akustična pianina jer i u tom se segmentu u zadnje vrijeme na tržištu nude razni čudni instrumenti sumnjivih proizvođača koji ni svojom niskom cijenom ne mogu opravdati svoje katastrofalne performanse.

Upamtite, jedino Yamaha proizvodi Clavinove. Sve ostalo su digitalna pianina raznih proizvođača koji često namjerno zbunjuju kupce (Arius je serija Yamaha Clavinova no na tržištu su se npr. pojavila Arius kineska digitalna pianina upitne kvalitete). Osim zbunjivanja sličnim imenima i nazivanja digitalnih pianina drugih proizvođača Clavinovama, također će vas uskratiti i za mnoštvo drugih tehničkih podataka po kojima su Clavinove daleko ispred konkurencije.

 

Razni forumi su prepuni manjkavih, nestručnih i prije svega vrlo subjektivnih ocjena i procjena, a nisu rijetki i slučajevi namjernog dezinformiranja. Razmislite, koliko vam treba da otvorite profil na forumu i postanete „stručnjak“ za neko područje. Najbolji je primjer trinaestogodišnjaka iz Amerike koji je dijelio „stručne“ medicinske savjete lakovjernima dok ga nisu rasklinkali.

Stoga vam predlažemo da osobno dođete u naše prodajne centre diljem Hrvatske i isprobate instrumente koje namjeravate kupiti. Povedite i profesore koji podučavaju vašu djecu pa neka i oni provjere digitalni pianino prije kupovine kako biste i vi i vaše dijete dobili najbolji mogući instrument za cijenu koju ćete izdvojiti, a mi ćemo se pobrinuti za stručan savjet, osigurati vrhunsku podršku u svakom pogledu kao i garanciju po europskim standardima uz osigurani certificirani servis sa originalnim rezervnim dijelovima.

Imate li još pitanja slobodno nas kontaktirajte ili dođite u Vama najbliži Euro-Unit prodajni centar.

 

Korisni linkovi: