5. listopada 2017.

Postali smo ovlašteni premium dealer Pearl flauti za Hrvatsku

Pearl Musical Instruments je u Japanu nakon Drugog svjetskog rata, 1946. godine. osnovao Katsumi Yanagisawa. Tvrtka je počela u Tokiju proizvodnjom glazbenih stalaka i pribora. S globalnom pojavom tržišta glazbenih instrumenata, tvrtka je brzo rasta i nastavila je širiti kapacitet proizvodnje i tvornice. Kako bi odgovorili na rastuću potražnju za kvalitetnim flautama, 1968. godine Pearl Musical Instruments osniva svoju prvu tvornicu flauti, Pearl Flutes u Chibau u Japanu, gdje su flaute proizvodili ručno. Iako je mehanički dizajn modernih flauti ustaljen već dugi niz godina, inovatori i majstori iz Pearla vjerovali su da mehanizam može postati elegantniji i inovativniji. Tako su 1972. godine predstavili prvi “One-Piece Core-Bar”. Ubrzo je predstavljen novi i inovativniji mehanizam, prvi u stotinu godina koji je značajno poboljšao kvalitetu instrumenata.

Od skromnih početaka do poznatog svjetskog branda

Pearl je razvio strategiju globalnog rasta pod vodstvom Mitsua, najstarijeg sina osnivača Katsumi Yanagisawe. S ciljem da tržištu predstave kvalitetne flaute po još pristupačnijim cijenama na Tajvanu je 1985. godine otvorena drugu tvornica flauti.

Pearl Flutes je od vrlo skromnih početaka koje su posvetili savršenstvu ručno izrađenih flauti, danas prerastao u globalni brand i izbor mnogih najboljih svjetskih umjetnika. Pearlova tradicija inovacije kao što govori njihov slogan A Tradition of Innovation, vodeći je čimbenik koji tjera tvrtku naprijed u želji za proizvodnjom najboljih instrumenata za svakog glazbenika.

Euro-Unit je ovlašteni Premium Dealer Pearl flauti za Hrvatsku. Riječ je o još jednom značajnom svjetskom brandu s kojim širimo našu ponudu pomno odabranih i kvalitetnih glazbenih instrumenata. Ponudu flauti možete pogledati ovdje.