8. veljače 2018.

Popularni mjuzikl “Prošlih 5 godina” u varaždinskom HNK

U varaždinskom HNK će od 9. do 13. veljače 2018. po prvi puta u Hrvatskoj biti izveden mjuzikl Prošlih 5 godina jednog od najizvođenijih mladih autora na Broadwayu i West Endu, Jasona Roberta Browna.

Najava mjuzikla

Ona će vam ispričati priču od kraja do početka, a on obrnuto. Njihova je veza trajala pet godina, a radi se o jednom od poznatijih, svjetskih mjuzikala koji će se premijerno odigrati i u varaždinskom kazalištu. Prošlih pet godina, priča je suvremenog američkog autora Jasona Roberta Browna, koja je ubrzo nakon premijernog izvođenja u Chicagu, pronašla svoju publiku i na sceni vječno popularnog Broadwaya te West Enda, da bi se u kratkom vremenu počela igrati na scenama diljem SAD-a i Europe. Režije hrvatske inačice ove popularne ljubavne priče, nabijene emocijama, smijehom i suzama, prihvatila se redateljica Lea Anastazija Fleger, varaždinskoj kazališnoj publici poznata po režiji predstave Bog masakra. Komorni je to mjuzikl, čiju radnju nose samo dva lica: Cathy i Jamie. U glavnoj se ženskoj ulozi odlično snašla te će svoj pjevački talent ponovno dokazati Hana Hegedušić, dok će u alternaciji ulogu Jamiea tumačiti Igor Barberić i Ivan Čuić. Svakako treba napomenuti i šesteročlani bend: klavir, violina, gitara, dva violončela i bass koji će kroz nekoliko glazbenih žanrova i “zaraznih” melodija pratiti kompletnu priču. Doznajte zašto Cathy i Jamie nisu uspjeli u mjuziklu Prošlih 5 godina, koji će premijerno biti izveden 9. veljače 2018., na Velikoj sceni varaždinskog kazališta, s početkom u 19.30h, dok su reprizni termini 10., 11., 12. i 13. veljače u isto vrijeme. Doznajte zbog čega se o ovom mjuziklu već neko vrijeme priča u epitetima te uživajte u povratku mjuzikla u varaždinsko kazalište.

Kao i uvijek do sada prepoznali smo kvalitetan projekt, te nam je posebno drago da su Euro-Unit i Yamaha sponzori mjuzikla. Prilikom izvođenja poznatih glazbenih brojeva u mjuziklu, koristit će se Yamaha glazbeni instrumenti.

Želite i vi zaviriti na probu, pogledajte kratki video u nastavku.

Ansambl predstave Prošlih 5 godina

Glumci:
Igor Barberić / Ivan Čuić
Hana Hegedušić / Irma Dragičević (studijska uloga)

Glazbenici:
Viktor Čižić – klavir
Martina Filipan – violina
Katarina Evetović – violončelo
Matej Ilčić – violončelo
Hrvoje Šenjug – gitara
Aleksandar Vešić – bas gitara

Redateljica: Lea Anastazija Fleger
Dirigent: Stjepan Vuger
Scenografkinja: Tanja Lacko i Ana Sarić
Kostimografkinja: Petra Pavičić
Svjetlo: Vesna Kolarec
Glazbeni producent: Vid Novak Kralj
Inspicijent: Vedran Dervenkar