2. svibnja 2016.

Novo priznanje direktoru Euro-Unit-a

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u 2016. godini koji Udruga inovatora Međimurja INOMA Čakovec redovito proslavlja i popraćuje s aktivnostima nagrađivanja tako je i ove godine među mnogim našim izumiteljima i članovima prihvaćeno da se Priznanje najbolji izumitelj Međimurja za 2016. godinu proglasi Dragutin Branilović iz tvrtke Strojarstvo Branilović d.o.o.

Tako se dobivanje njegovog zasluženog priznanja odnosi na višegodišnji rad u inovatorstvu i širenju ideje stvaralaštva kroz vlastitu proizvodnju u čemu ima vrlo velike i značajne uspjehe kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu. Sudjelovao je na sajmu inovacija kao i ostvario dobar gospodarski rezultat u tehničkim ostvarenjima i uštedama vremena u proizvodnom procesu, u proizvodnji poljoprivrednih i eko proizvoda kontejnera za smeće pod zemljom i drugo.

S obzirom da je svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo WIPO proglasila ovu godinu Multimedije, tako se na listi dobitnika priznanja našao vlasnik tvrtke Euro-Unit (group) Ivan Senčar kojemu je dodijeljeno priznanje za višegodišnji priznati rad u multimediji kroz vodstvo direktora Ivana Senčara i njegove djelatnike voditelje koji već odavno rade i djeluju u organizaciji i tehničkoj podršci u mnogim prigodama multimedije sudjelujući u promociji autorskih i srodnih prava i njihovom kvalitetnom ostvarenju.

Drugi odabrani dobitnik Priznanja u Multimediji je televizijska kuća SRCE TV, a odnosi na višegodišnji priznati rad u multimediji kako direktora Miljenka Vinkovića i sve novinare i voditelje koji su već odavno prepoznali inovatorstvo i širenje ideje kroz medije čime su pomogli udruzi u njenoj promociji među pučanstvom koje je rezultiralo shvaćanjem izumiteljstva kao dio njihovih života u stvaranju boljeg sutra.

Treći odabrani dobitnik Priznanja u Multimediji je Zoran Mašović. Zoranov svestrani rad u multimediji kao radijskog i televizijskog voditelja i urednika u prepoznavanju inovatorstva i širenju ideje kroz medije u višegodišnjem svom djelovanju čime je pomogao udruzi u njenoj promociji među pučanstvom.

– O svojim aktivnostima nagrađivanja najzaslužnijih pojedinaca i tvrtki Svjetska organizacija WIPO će biti obaviještena kao što smo to i ranije učinili u 2001. godini kada smo kao INOMA bili objavljeni na njihovim stranicama. Ovaj puta svoje aktivnosti nastavljamo u velikom zaletu jer će nova izložba inovacija INOVA – Budi uzor 2016. biti organizirana na Zagrebačkom velesajmu u jedanaestom mjesecu kao druga najveća izložba u Europi, te se nadamo da ćemo kao i uvijek sa našim međimurskim inovatorima zabilježiti veliki uspjeh uz vrijedne i uvijek nove inovacije i ideje.

Svi oni koji smatraju da će svojim idejama moći zadiviti žiri i tržište neka se prijave našoj udruzi barem dva mjeseca prije održavanja izložbe kako bi već sada rezervirali svoje mjesto.  Svim našim nagrađenim stvarateljima želimo mnogo uspjeha u radu i životu kao i mnogo dobrih ideja i izuma – kaže Darko Dobošić, predsjednik INOME

preuzeto sa: http://emedjimurje.rtl.hr/gospodarstvo/dragutinu-branilovicu-priznanje-najbolji-izumitelj-medimurja