22. rujna 2017.

Nova Yamaha Clavinova CSP donosi revoluciju

Yamaha CSP-150 i CSP-170 su prvi modeli Clavinova digitalnih pijanina u svijetu koji mogu skenirati audio zapise u korisnički folder na tabletu, analizirati strukturu akorda i proizvesti klavirsku verziju svake pjesme koju možete naučiti svirati putem interaktivnog osvjetljenja iznad svake tipke.

S unutrašnjošću i zbrojem mogućnosti iz Yamahine dobro poznate CVP serije Clavinova i kompaktnim i elegantnim dizajnom CLP serije, ova nova CSP serija je prva Clavinova na kojoj se većini funkcija pristupa putem tableta pomoću ekskluzivne aplikacije “Smart Pianist”. Jedinstvena funkcija Audio-to-score aplikacije koja analizira glazbene datoteke s iTunes-a koje su standardno na iPadu (Android podrška dolazi u proljeće 2018.), a zatim generira klavirsku pratnju i grafikon akordnih simbola za odabrane pjesme.

Dosadašnje standardne metode učenja kroz višemjesečno sviranje ljestvica i zastarjelih pjesama može u mnogo slučajeva rezultirati gubitkom interesa od strane djeteta prema instrumentu i sviranju općenito. CSP serija s druge strane apelira na novu generaciju kojima je sviranje hobi, a ne životni poziv, a oni žele naučiti pjesme koje već imaju, slušaju i vole, koristeći tablet koji također posjeduju i vole. Budući da postaju sve više inspirirani, sigurni i stručniji, možda čak time i dođu do krajnje razine da požele izaći iz amaterskog i ući u svijet profesionalnih klavirista gdje je naravno neizbježan klasičan način učenja uz profesora klavira.

Pored svih ovih inovacija o kojima smo govorili ipak, Clavinova CSP serije također nudi i iskustvo sviranja velikog koncertnog akustičnog klavira, a poznato je i da Yamaha proizvodi tradicionalne instrumente već više od jednog stoljeća. Pažljivo su semplirana dva najbolja koncertna grand klavira – Yamaha CFXBösendorfer Imperial – te su njihovi zvukovi integrirani u CSP. Ekspresivnost i realizam dodatno poboljšavaju sada već standardne funkcije kao što su “Virtual Resonance Modeling (VRM), koji pomno nadopunjuje mnoštvo unutarnjih vibracija, kao i samplove koji repliciraju ton koji nastaje kada se denfer spušta na žice u akustičnom klaviru.

Pogledajte Clavinova CSP demo video:

CSP serija za sada je dobavljiva u dvije opcije, a to su CSP-150 i CSP-170, svaki u tri boje (crna mat, bijela i crna polirana). Oba modela odlikuju značajke poput polifonije od 256, preko 690 zvukova i gotovo 30 setova bubnjeva, odabira osjetljivosti tipki i još puno toga. Model CSP-150 raspolaže najkvalitetnijom GH3X tipkom izrađenom od umjetne slonovače, a model CSP-170 je obogaćen NWX prirodnim drvenim tipkama obloženim umjetnom slonovačom čime ćete dobiti osjećaj sviranja najvećih i najskupljih koncertnih klavira.

Nova Clavinova CSP serija zasigurno je revolucija i budućnost ne samo digitalnih nego i klavira općenito.

Više o svakom modelu iz serije 150 i 170, te njihove karakteristike i cijene, možete saznati ovdje:

YAMAHA CSP-150B
YAMAHA CSP-150WH
YAMAHA CSP-150PE
YAMAHA CSP-170B
YAMAHA CSP-170WH
YAMAHA CSP-170PE