13. lipnja 2017.

Najbolji hrvatski amaterski puhački orkestri oduševili Novi Vinodolski

Prošlog vikenda u Novom Vinodolskom održan je 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj. Više od 500 glazbenika iz 13 najuspješnijih puhačkih orkestara iz cijele Hrvatske nastupilo je u Domu kulture u Novom Vinodolskom, te na gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Selcu i Crikvenici. Orkestri sudionici 31. Susreta nastup su izborili stručnom selekcijom, a stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje odlučili su o nagradama najboljim orkestrima.

U A kategoriji koncertnog programa Srebrnu plaketu su dobili Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin i Gradski puhački orkestar Križevci.

U C kategoriji koncertnog programa Zlatnu plaketu s pohvalom osvojila je Gradska limena glazba Petrinja. Zlatne plakete osvojili su Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Gradski puhački orkestar Krapina. Dobitnici Srebrne plakete su Puhački orkestar DVD-a Kašina, Hrvatsko glazbeno društvo „Zrinski“, Donja Kaštela, Gradska glazba Nova Gradiška i Puhački orkestar Čazma. Puhački orkestar Goričan, Puhački orkestar grada Ludbrega i Puhački orkestar DVD-a Petrovina nagrađeni su brončanom plaketom, a Puhački orkestar DVD-a Ogulin pohvalom. 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizirao je Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj.

Euro-Unit ja kao ekskluzivni sponzor 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, zajedno s partnerima Canorus, Yamaha i Legere, za najbolje ocijenjene orkestre u obje kategorije osigurao vrijedne nagrade u obliku glazbenih instrumenata i glazbene opreme.

Nagrade sponzora:

A Kategorija:

Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin (YAMAHA bas bubanj MB-420EW)

Gradski puhački orkestar Križevci (LEGERE poklon paket)

C Kategorija:

Gradska limena glazba Petrinja (YAMAHA truba YTR-3335G)

Puhački orkestar DVD-a Đurđevac (YAMAHA klarinet YCL-255)

Gradski puhački orkestar Krapina (YAMAHA Venova YVS100)

Puhački orkestar DVD-a Kašina (LEGERE poklon paket)

Autori fotografija: Anita Nadj i Mladen Popović