9. listopada 2017.

Nagrađivani trubač Huw Morgan pridružio se Yamahinoj obitelji

Yamaha je oduševljena što se Huw Morgan prodružio njihovoj velikoj umjetničkoj obitelji.

Nagrađivani trubač Huw Morgan pridružio se rastućoj listi umjetnika koji su za svoj instrument odabrali Yamahu. Nakon što već osamnaest godina svira Yamaha trube, Huw trenutno posjeduje Mark I “New York” B-flat Artist Model, Mark II “Chicago” C Artist Model, Custom E-flat/D YTR-9636 i Custom Piccolo B-flat/A YTR-9835.

“Nakon što sam s Yamaha trubama više od pola mog života putovao svijetom, mogu bez sumnje reći da mi niti jedan drugi instrument ne pruža fleksibilnost i sigurnost mojeg glazbenog izražavanja, kao Yamaha trube. Njihova lakoća sviranja, nevjerojatna izrada, stabilnost i dugovječnost, čine ih savršenim glazbenim pratiteljima.” – komentirao je Huw.

Dobitnik prestižnih nagrada kao što su Prague Spring, Ellsworth Smith, Girolamo Fantini i Lieksa međunarodno trubačko natjecanje, i sve to u 2016. i 2017. godini, Huw Morgan je međunarodno priznat kao jedan od najtraženijih trubača svoje generacije. Kao izvođač kombinira solo karijeru sa svojom ulogom glavne trube u Simfonijskom orkestru Basel, a ujedno je i osnivač londonskog ansambla Septura.

Međunarodni uspjesi

Za posljednju sezonu valja istaknuti koncertne nastupe s nacionalnim orkestrom BBC-a u Walesu, Northern simfonijom, Irskim komornim orkestrom, Kraljevskom flamanskom filharmonijom, Hamburg Cameratom i Komornim orkestrom Europske komisije, a sve pod dirigentskim palicama poznatih dirigenata, uključujući Torteliera, Herreweghea i Zehetmaira. Huw je također sudjelovao na brojnim međunarodnim festivalima: Cheltenham, Mecklenburg-Vorpommern, Kaposvar, Sounds New, WASBE, Tromso i Rainbow21 (Tokio), koji
se redovito emitiraju na nacionalnom radiju i televiziji. Huwa se može čuti na soundtracku filma nominiranom za BAFTA-u, “Me and Orson Welles”.

Nakon uspjeha na BBC-u gdje je proglašen mladim glazbenikom godine, Huw je postao poznat po svojim nagrađivanim nastupima na mnogim značajnim međunarodnim natjecanjima, uključujući Porica (Italija), Jeju (Južna Koreja) i Only Brass (Belgija). 2005. godine, postao je najmlađi dobitnik prestižne solo nagrade International Trumpet Guild, a 2010. godine osvojio je Brass nagradu i Wind Section nagradu na natjecanju Royal Over-seas.

Uz svoje solo djelovanje, Huw redovito nastupa kao glavni gost s mnogim vodećim ansamblima u Velikoj Britaniji, uključujući Londonski simfonijski orkestar, Orkestar Kraljevske opere, Royal Philharmonic Orchestra, Akademiju St. Martin-in-the-Fields, BBC filharmonijski orkestar, Škotski komorni orkestar i Simfonijski orkestar grada Birminghama.

Rođen u Južnom Walesu, Huw je osvojio stipendiju za studij s John Dickinson i Murray Greig na Chethamovoj glazbenoj školi, a potom je nastavio školovanje na Kraljevskoj glazbenoj akademiji pod pokroviteljstvom profesora Jamesa Watsona, Marka Davida i Roberta Farleyja gdje je diplomirao s prvoklasnim počastima. Huw je trenutno student kod profesora Fritsa Damrowa na Umjetničkoj akademiji u Zürichu (ZHdK).