5. travnja 2014.

Nagrada „Zlatni indeks“ po treći puta u Međimurju

I ove je godine tvrtka Euro-Unit za svoju dugogodišnju kontinuiranu suradnju sa studentskim udrugama i ulaganju u njihove projekte primila prestižnu nagradu „Zlatni indeks“ koju na nacionalnom nivou dodjeljuju sami studenti.

Iz godine u godinu nagrada Zlatni indeks postaje sve prestižnija pa samim time i konkurencija tvrtki koje se natječu za nju raste. Nagrada se dijeli u više kategorija, a ove godine Euro-Unit je uz prethodnih četiri u svoje vitrine uvrstio i Zlatni indeks u kategoriji: „Ulaganja u studentske udruge“.

Suradnja se manifestirala kroz  naše nesebične  potpore studenskim udrugama u vidu materijalnih potpora, donacija te kroz  suradnju studenata i tvrtke Euro-Unit na savladavanju novih tehnologija i znanja kroz praktični rad studenata. Spomenimo samo neke od mnogobrojnih: radionica za studente ton majstore na kojoj je predavač bio najveći od najvećih u svijetu profesionalnih ton majstora  Andy Cooper; cjelogodišnje potpore Hrvatskoj Glazbenoj mladeži; donacija instrumenta Jazz orkestru HGM; donacija nagrada „Imagine Croatia festival“; donacija klavira Bosendorfer za održavanje EPTE u Osijeku; dodjela jednokratne stipendije najboljem studentu Muzičke Akademije Zagreb; itd. Posebno smo ponosni na potpori internacionalnog projekta Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu. Projekat okuplja mlade glazbenike iz cijelog svijeta koje podučavaju istaknuti profesori, dirigenti, glazbenici i drugi stručnjaci iz cijelog svijeta a posebnost je ta što usvojeno znanje mladi glazbenici, a i ton majstori odmah mogu i primijeniti na večernjim koncertima koji se svakodnevno održavaju.

Ovo je samo mali dio od mnogobrojnih projekata koje Euro-Unit provodi i podržava u suradnji s fakultetima, akademijama, školama, udrugama te raznim drugim institucijama i organizacijama diljem Hrvatske ali i šire.

Nagradu je u ime tvrtke Euro-Unit primio Mišel Senčar – zamjenik direktora.

„Društveno odgovorno poslovanje je utkano u temelje tvrtke Euro-Unit  i ostaje nam vjerovati da ćemo i dalje moći slijediti put društvene odgovornosti u radu. Unatoč vremenima teške gospodarske situacije naše  poduzeće će i dalje podupirati  rad studenata i studenskih udruga. Drago nam je što su studenti prepoznali naš društveno odgovoran stil rada koji se manifestirao kroz  naše nesebične potpore studenskim udrugama te kroz suradnju studenata i naše tvrtke Euro-Unit na savladavanju novih tehnologija i znanja kroz praktični rad studenata. Nadamo se da će naš primjer povezivanja obrazovanja i gospodarstva  potaknuti i druge gospodarske subjekte na ovakvu vrstu suradnje.“

„Euro-Unit zahvaljuje studentima što su prepoznali napore koje ulažemo u društveno odgovorno poslovanje od samog početka rada tvrtke Euro-Unit, još od davne 1990 godine“, rekao je predsjedavajući Euro-Unit grupacije, g. Ivan Senčar.