29. travnja 2015.

Međunarodno natjecanje pijanista Memorijal Jurica Murai

U subotu, 25. travnja 2015.g. u 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani održan je završni koncert Međunarodnog natjecanja pijanista Memorijal Jurica Murai. Ovo je natjecanje koje organizira Glazbena škola u Varaždinu utemeljena 01.01.1828. godine. Svake godine ovo prestižno natjecanje okuplja veliki broj vrhunskih mladih pijanista koji pod budnim okom međunarodnog stručnog žirija izvode obavezne i slobodne skladbe.

Tradicija Glazbene škole Varaždin, međunarodni karakter natjecanja kao i internacionalni ocjenjivački sud mladim su pijanistima odlična prilika za prezentaciju njihovog umjeća, virtuoznosti i prilika za stjecanje važnih koncertnih iskustava.

Generalnim sponzorstvom natjecanja, Yamaha i Euro-Unit su za ovo izuzetno kvalitetno natjecanje mladih pijanista osigurali vrijedne nagrade i na taj način pomogli organizatorima u realizaciji ovog projekta. Glavna je nagrada bio vrhunski stage piano Yamaha P35 koji će najboljem natjecatelju svojom mobilnošću i vrhunskim karakteristikama omogućiti redovito vježbanje i muziciranje.

Osim nagrada Yamaha i Euro-Unit su za natjecatelje na pozornicu dopremili i milijun kuna vrijedan Bösendorfer 280cm koncertni klavir koji se i danas grade ručno. “Kralj klavira” je tako bio bio dostupan natjecateljima memoriala, činjenica koja ovo natjecanje svrstava uz bok najboljih natjecanja ove vrste u svijetu. Ovako je tu vijest prenio e-varazdin