7. ožujka 2014.

Marco Rapattoni održao koncert na Yamaha C7 klaviru

U Domu Hrvatskih likovnih umjetnika, u ponedjeljak, 24. veljače, u 20 sati, održana se promocija hrvatskog izdanja knjige ‘Zašto – izazovi žene onkraj umjetnosti’, autorice barunice Lucrezie De Domizio Durini.

Predstavljanje je upotpunio glazbeni performans koji je na klaviru izveo poznati svjestki pianista Marco Rapattoni. Koncert pod nazivom REMEMBER BEUYS /Sjećanje na Josepha Beuysa gospodin Rapattoni je izveo na vrhunskom Yamaha C7 klaviru kojeg je za tu prigodu ustupila tvrtka Euro-Unit. Na programu si bile slijedeće kompozicije:

  • Wagner Liszt – Isolde Liebestod
  • Erik Satie – Gnossienne n.3
  • Energy Flow, per Lucrezia

Riječ je o kulturno-umjetničkom događanju ‘Jedan pogled na avangardu’, u sklopu kojeg se održava promocija hrvatskog izdanja knjige ‘Zašto – izazovi žene onkraj umjetnosti’, poznate talijanske promicateljice i pokroviteljice umjetnosti barunice Lucrezie De Domizio Durini uz kratki glazbeni performans Marca Rapattonia na klaviru, dok su u Galeriji Proširenih medija (na 1. katu) izloženi radovi Lidije Laforest (crteži i foto-grafike) i Sabine Kolonić (nakit) pod zajedničkim nazivom MINIMA.

Događanje Jedan pogled na avangardu služilo je kao najava izložbe Umjetnici tišine; riječ je o izložbenom projektu kojeg je barunica Durini postavila u mnogim zemljama u zadnjih pet godina s umjetnicima različitih generacija, različitih praksi i nacionalnosti, koje veže poštovanje prema prirodi i koji rade na poboljšanju prirode i umjetnosti, a u koji joj je želja uključiti i hrvatske umjetnike.