13. siječnja 2016.

Krenule prijave za Omiš guitar fest

Festival će se održati od 19. do 23. travnja u koncertnoj dvorani hotela Plaža u Omišu, a natjecatelje očekuju najvrjednije nagrade do sada zahvaljujući bogatom nagradnom fondu koje je osigurale tvrtke Euro Unit group i Yamaha.

„Omiš guitar fest“ ove godine očekuje rekordni broj prijava natjecatelja iz cijelog svijeta. Više od 250 natjecatelja, te brojni gosti, u gradu na ušću Cetine će uživati u izvedbama ponajboljih svjetskih gitarista raznih žanrova; od klasične, akustične do električne gitare.  Od 19. do 23. travnja u koncertnoj dvorani hotela Plaža u Omišu će se održati 7. Međunarodni festival gitare “Omiš guitar fest”.

-Zbog golemog interesa i organizacije „Omiš guitar fest“ se ove godine  „rastegao” na 5 dana. Produkcija festivala, na čelu s Antom Pupačičem Pupijem, garantira vrhunski razglas i rasvjetu za sve izvođače te užitak za slušatelje. Iako još nije službeno objavljeno, uz koncertne nastupe Vlatka Stefanovskog, meksičkog gitariste Garcie Arodya, Carla Marchione, Dua Montenegrin i ansambla Laurum…. šuška se o skoroj objavi nastupa jednog velikog gitarskog imena iz USA. Tijekom proteklih 6 godina, festival se etablirao u najveći gitaristički festival po broju natjecatelja u jugoistočnoj Europi i na to smo izrazito ponosni– rekao je direktor festivala Neno Munitić najavljujući do sada daleko najveći nagradni fond te interes jer su prve prijave stigle iz daleke Australije i Indije!

Pred stručni ocjenjivački žiri kojim će predsjedati jedan od najvećih gitarista sa ovih prostora gosp. Vlatko Stefanovski  će izići svi zainteresirani natjecatelji željni potvrde njihovog talenta. Stručni žiri će se sastojati od poznatih gitarista,  pjevačkih imena i producenata te će javno komentirati i ocjenjivati natjecatelje koji će se boriti za bogate nagrade pa će tako pobjednik, osim novčane nagrade, gitare i gitarske opreme, dobiti i snimanje pobjedničke skladbe u profesionalnom studiju, promociju u medijima te pozive za nastupe na mnogobrojne festivale i koncerte.

Prijave su još otvorene stoga se svi zainteresirani mogu prijaviti na www.omisguitarfest.com