5. lipnja 2015.

Japan v Međimurju oduševio publiku

Posjetom tvrtke Euro-Unit od strane veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj, njegove ekselencije gosp. Keiji Ide, te Yamaha delegacije predvođene gosp. Toshihiro Yamamotom – potpredsjednikom Yamaha Music Europe započele su peto mjesečne aktivnosti proslave 25 godina postojanja tvrtke Euro-Unit i 20 godina suradnje s Yamahom.

Za tu prigodu tvrtka Euro-Unit je u suradnji sa veleposlanstvom Japana organizirala  koncert japanskog ansambla „Toki no niwa“. Zvuci klasične i tradicionalne Japanske glazbe izvođene na tradicionalnom glazbalu Japana – Šakuhači, bili su vjernim partnerima i kupcima, uz besplatan ulaz, glazbena poslastica koja se u Čakovcu ne događa baš svakog dana te se iz tog razloga ne propušta.

Kako su se početak proslave i sam koncert poklopili sa proslavom Dana grada Čakovca, NJ.E.g. Keiji Ide, delegacija Yamahe te predstavnici tvrtke Euro-Unit pridružili su se proslavi dana grada te obišli događanja i kulturne znamenitosti Čakovca uz pratnju gradonačelnika g.Stjepana Kovača i delegacije gradske uprave.

Po obilasku grada veleposlanik i delegacija Yamahe posjetili su tvrtku  Euro-Unit gdje su ukratko bili upoznati sa radom tvrtke i njezinom 25 godišnjom tradicijom. Poseban interes veleposlanika stavljen je na mnogobrojne svjetske i domaće nagrade i priznanja koje je tvrtka dobila u svojoj 25 godišnjoj povijesti. Domaćin je tom prilikom veleposlaniku uručio statuu – spomenik Zrinskom – kao simbol grada Čakovca sa stopljenim obilježjima logotipova Euro-Unita i Yamahe. U prostorijama Euro-Unit music shopa u dobrom raspoloženju veleposlanik je zasvirao na pijaninu pokazavši pritom da nije samo veleposlanik već i vrhunski pijanista.

Međimurska publika još jednom je pokazala svoj veliki interes za malo nam poznate glazbene kulture te  neobične glazbene spojeve. Zvuk Japana ostavio je publiku na kratko u dubokom dojmu i opuštenosti a što se na kraju nagradilo dugotrajnim pljeskom.

Ugodno druženje nastavljeno je i po završetku koncerta uz međimurske kulinarske specijalitete i domaća međimurska vina.

Čakovec je svakako imao privilegiju biti domaćin uvertire u mnogobrojna događanja koje će se provoditi diljem Hrvatske (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula, Grožnjan, Osijek, Brijuni, Brač,…) Koncerti, radionice, prezentacije, akcijske prodaje, nagrade, donacije te mnoga druga iznenađenja.

Pozivamo vas da redovito pratite  naše web stranice i kanale na društvenim mrežama da biste bili pravovremeno informirani o svim sadržajima koje je  Euro-Unit pripremio za sve Vas u narednom periodu do kraja godine.

25 godina s Vama zbog Vas – Euro-Unit!

Uvijek kad je glazba u pitanju!

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/i2M7NBcda6w” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>