29. lipnja 2022.

Grožnjan je pravo mjesto za jazz

Međunarodni festival jazza, Jazz is Back! BP i ove će godine u Grožnjanu okupiti renomirane svjetske glazbenike, a trajat će od 14. do 27. srpnja 2022. Tradicionalni međunarodni Jazz festival održava se u slikovitom ambijentu istarskog gradića Grožnjana, a sve zahvaljujući legendarnom hrvatskom glazbeniku Bošku Petroviću koji je festival pokrenuo 1999. godine. Festival je poznat i na međunarodnoj razini, tako da ga je 2008. godine Europska jazz federacija proglasila najboljim europskim malim (boutique) jazz festivalom. Svake godine organizatori se brinu za mnoštvo koncerata i glazbenika, a uz Jazz is back! festival održavaju se i ljetna jazz škola Hrvatske glazbene mladeži u kojoj su se mnogi danas priznati jazz glazbenici prvi puta susreli s jazzom.

Uživajte i ove godine u Grožnjanu dok za vas sviraju neki od najboljih jazzista iz zemlje i inozemstva. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Program festivala Jazz is Back BP 2022.

14.7. BP Evening
Primož Grašić, Mario Mavrin, Vid Jamnik, Blaž Jurjevčić, Tijan Grašić

15.7. Ethno Croatia

16.07. Groznjan All Stars
Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Elvis Stanić, John Riley, Lea Lovenčić, Joe Kapolovitz, Goran Rukavina

17.07. Zvjezdan Ružić

18.07. JM Jazz World Orchestra & Luis Bonilla

19.07. Dameronia’s Legacy All Stars
Jim Rotondi, Dick Oatts, Jon Boutellier, Gary Smulyan, Luis Bonilla, Andrea Pozza, Aldo Zunino, Bernd Reiter

20.07. Amira Medunjan & Ante Gelo

21.07. Borna Sercar & Ladarice

22.07. Zdenka Kovačiček & Green House Band

23.07. Grožnjan All Stars
Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Famoudou don Moye, Elvis Stanić, Karlheinz Miklin Jr., Lea Lovenčić, Joe Kapolovitz i Goran Rukavina, John Riley Marko Lazarić

24.07. Croatia Durm Camp finale – Students & Mentors – Famaudou Don Moye, John Riley, Karlheinz Miklin Jr. & Marko Lazaric

25.7. Sterpin – Kolarević Quartet
Branko Sterpin, Srđan Kolarević, Srđan Kuzmanović, Marco Quarantotto

26.07. JM International Music School Finale – Students & Mentors

27.7. Edi East Trance Blues

Grožnjan će biti domaćin još dva iznimna glazbena događanja, od 16. do 27. srpnja JM Međunarodna “Ljetna Jazz Škola” (truba, trombon, saksofon, pjevanje, gitara, kontrabas, el. bas, bubnjevi, glasovir, ansambl) uz mentore: Luis Bonilla, Joe Kaplowitz, Alex Sipiagin, Dick Oatts, Goran Rukavina, Lea Lovrenčić, Elvis Stanić, Karlheinz Miklin Jr.

Od 19. do 25. srpnja održava se tradicionalni “Croatia Drum Camp”. Ove godine mentori su: Famoudou Don Moye, John Rilley, Karlheinz Miklin Jr. i Marko Lazarić.

Već tradicionalno su Euro-Unit i Yamaha ekskluzivni glazbeni sponzori i partneri festivala, a kao i proteklih godina Euro-Unit je zadužen za kompletnu produkciju festivala, od razglasa, glazbenih instrumenata i glazbene opreme na pozornici.