31. svibnja 2017.

Fender Paramount serija akustičnih i elektro-akustičnih gitara

U Paramount serijama akustičnih gitara Fender je uveo neke preinake i osuvremenio dizajn klasičnih 60’s modela.

– tanji C-oblik vrata za bolju svirljivost i mekoću

– standardni i deluxe modeli s različitim opcijama i bojama; dostupne i All Mahagony verzije

– svi modeli uključuju kofer

Fender PM-1 Dreadnought je najveći model koji se odlikuje odličnim tonalnim karakteristikama i tehničkim detaljima koji utječu na odličnu svirljivost i rezonanciju. Ima ugrađeno FISHMAN predpojačalo s EQ za piezo pickup s integriranim štimerom.

Fender PM-2 Parlor nude lagani odmak od standardnih modela. Dolaze u 2 verzije, s i bez elektronike. Smanjena skala i veličina tijela gitare te vrlo precizan setup omogućuju vrlo lako sviranje fingerstyle načina sviranja. Odličan i puni zvuk nimalo nije kompromitiran veličinom korpusa ove serije. Kompaktan vrhunski instrument koji nudi pravo zadovoljstvo sviranja akustične gitare.

Fender PM-3 serija je sam vrh ponude. Za razliku od PM-1 i PM-2, ovaj model ima cutaway koji omogućuje lakši pristup i sviranje na pozicijama iznad 12. praga. Korpus je nešto tanji i kompaktniji od ostalih modela, što je bitan detalj kod sviranja na razglasu ili pojačalu radi reducirane mogućnosti feedbacka. Vrhunske komponente i beskompromisan dizajn i odabir materijala izdvajaju ga kao BEST BUY opciju.