25. studenoga 2014.

Euro-Unit & Yamaha gitaristička radionica sa Vlatkom Stefanovskim

U organizaciji Yamahe i Euro-Unita u sklopu 20. Jazz Faira Čakovec u Maloj sceni CZK Čakovec 20.11.2014. je održana odlična radionica za gitariste pod vodstvom Vlatka Stefanovskog. Stefanovski je svjetski priznati gitarista iz Makedonije koji više od četrdeset godina svojom originalnom glazbom i virtuoznom izvedbom oduševljava publiku svih godišta. Svoju je karijeru započeo u makedonskoj grupi Leb i Sol, a njegova je glazbe postajala s godinama sve uzbudljivijom i danas stoji rame uz rame s najpoznatijim svjetskim gitaristima.

Radionicu su posjetili mnogobrojni učenici glazbenih škola iz okolice Čakovca ali i veliki broj gitarista željnih novih znanja.

Dan prije, 19.11. je Stefanovski održao odličan koncert u Centru za kulturu Čakovec u sklopu 20. Jazz Faira Čakovec gdje su Yamaha i Euro-Unit generalni sponzori.

Stefanovski je nesebično podijelio svoje dugogodišnje iskustvo predstavivši Yamahine vrhunske gitare i pojačala THR serije te naše sve popularnije Ivan’S gitare.

Stefanovski je svoje znanje i iskustvo prenio na polaznike radionice na jednostavan i vrlo razumljiv način. Otklonio je mnogobrojne zablude u koje upadaju gitaristi, savjetovao na što se posebno treba obratiti pozornost, a na kraju je i odgovarao na pitanja polaznika.

Pogledajte sažetak Vlatkove radionice u koju smo uvrstili ono najvažnije što je ovaj vrhunski glazbenik rekao.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/6rncUxM84hI” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>