19. svibnja 2023.

EURO-UNIT uspješno sudjeluje u međunarodnom Erasmus+ projektu

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec akreditirana je za strukovno obrazovanje i osposobljavanje učenika i usvojila je “Europski razvojni plan škole 2021.-2027.”. U sklopu Eramus+ projekta u kojem sudjeluju u posjet školi su stigli učenici partnerske škole iz njemačkog grada Ingolstadta, u pratnji profesora Stefana Bacanija. U dva tjedna desetero učenika obavljalo je stručnu praksu u odabranim međimurskim tvrtkama. EURO-UNIT već više godina surađuje s Ekonomskom i trgovačkom školom Čakovec te smo se i ovaj put priključili međunarodnom Erasmus+ projektu. Od 8. do 19. svibnja 2023., dvije učenice iz Njemačke su odabrale EURO-UNIT te su uspješno odradile stručnu praksu. U dva tjedna koliko su učenice bile kod nas, imale su prilike upoznati strukturu tvrtke, poslovanje i sve odjele tvrtke, od managementa, veleprodaje, maloprodaje, servisa, skladišta, IT i marketing odjela do poslovanja i funkcioniranja web trgovine.

O iskustvu i utiscima nakon dva tjedna stručne prakse, najbolje je prenijeti njihove osobne osvrte:

“In a period of two weeks, I took part in an internship in the company Euro-Unit and I really enjoyed being there. Not only were the employees super nice and friendly but I also learned a lot about the different instruments, that are sold there. I was informed about the company in general and learned about the different processes there. Every day I was in a different department, and because of that I really could see every part of the company. In general I really enjoyed working in Euro-Unit, because of the nice people there it really was an unique experience.”
Alexandra Felinger

“In my 2-week internship, I learned a lot about instruments. The employees taught me the company structure and many things about economics. The people in the company are very nice and explained everything very well. I had a great experience and throughout i really enjoyed my time in the company. I also want to thank everyone for the opportunity to let me work there.”
Julia Merkouris

Budući da je EURO-UNIT poznat po društveno odgovornom poslovanju (Corporate Social Responsibility), direktor Ivan Senčar je gošćama iz Njemačke predstavio sve značajke i prednosti društveno odgovornog poslovanja, način na koji tvrtka EURO-UNIT upravlja svojim poslovnim procesima kako bi ostvarila pozitivan učinak na društvo i okoliš te na koji način preuzima odgovornost organizacije kako bi sve bilo u skladu s interesima društva, zakonom i ostalim pravnim regulativama.

Alexandri i Juliji želimo puno uspjeha u poslovnom i privatnom životu s posebnim naglaskom na glazbenom obrazovanju, a kako bi im uljepšali buduće glazbene trenutke, osigurali smo prigodne YAMAHA poklon pakete i ukulele našeg brenda Ivan’S UKE US-10.

Suradnja s Ekonomskom i trgovačkom školom Čakovec se nastavlja i vesele nas novi zajednički međunarodni projekti u sklopu Erasmus+ projekta Europske Unije.